Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost želi revanš Brejdabliku za eliminaciju prošle godine

Brejdablik, prvak Islanda, je prošle godine eliminisao Budućnost u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, tako da je ovo velika prilika za revanš.

Napadač Budućnosti Balša Sekulić sa dva gola je vodio svoj tim do pobjede nad šampionom Andore Eskaldesom, koja je donijela finale pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona. On, međutim, sebe ne želi da ističe u prvi plan, već naglašava da je najvažniji tim.

“Kao napadaču mi godi kada postižem golove, ali u ovom trenutku je najbitnija pobjeda tima. I do trijumfa smo došli upravo tako – timski”, kazao je za sajt Budućnosti 25-godišnji napadač.

Ističe da su i novajlije imale važnu ulogu u trijumfu nad Eskadlesom.

“Detaljno se pripremamo za svaku utakmicu kroz analize i treninge, tako je bilo i sada. Generalno smo se svi osjećali dobro, novajlije koje su skoro došle su se lako uklopile i mislim da smo dobro djelovali na terenu. Zasluženo smo pobijedili, a brzo uklapanje novih igrača govori da imamo timski duh i kvalitetnu grupu prije svega dobrih momaka”, dodao je Sekulić.

“Plavi” će se za plasman u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona boriti sa domaćinom turnira Brejdablikom.

Brejdablik, prvak Islanda, je prošle godine eliminisao Budućnost u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, tako da je ovo velika prilika za revanš.

“Stručni štab je gledao utakmicu Brejdablika protiv Tre Penea uživo, a mi smo je gledali – uglavnom – u svojim sobama. Sve vrline i mane će nam biti predočene, analiziraćemo ih kvalitetno, tako da je potrebno da svi mi budemo na najvećem nivou i da nas koncentracija ne napušta nijednog trenutka. Brejdablik je zasluženo savladao šampiona San Marina, ali daleko od toga da je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji rival”, zaključuje Sekulić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve