Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost slavila protiv Sutjeske u Nikšiću

U prvom ovosezonskom derbiju, Budućnost je u Nikšiću slavila protiv Sutjeske, rezultatom 1:2 (0:0). I ovaj je derbi kraj Bistrice odigran bez prisustva publike - a da je gledalaca bilo, ispratili bi ne toliko zanimljivo prvo poluvrijeme, te mnogo bolju igru u nastavku

Fudbaleri Budućnosti slavili su u prvom ovosezonskom crnogorskom derbiju, dok su utakmice u Tivtu i Pljevljima završene remijima.

U duelu aktuelnog prvaka i viceprvaka države, Budućnost je u Nikšiću trijumfovala protiv Sutjeske – 1:2.

Podjelom bodova završen je meč Rudar – Mladost Donja Gorica (0:0), ali i Arsenal – Jedinstvo (2:2).

Dečić je trijumfom kod kuće protiv Mornara od 3:1 preuzeo prvo mjesto na tabeli, al sa istim brojem bodova kao i Petrovac koji je u gostima poražen od Jezera 2:0.

Vukotić riješio prvi derbi: ‘Plavi’ odnijeli tri boda iz Nikšića

U prvom ovosezonskom derbiju, Budućnost je u Nikšiću slavila protiv Sutjeske, rezultatom 1:2 (0:0). I ovaj je derbi kraj Bistrice odigran bez prisustva publike – a da je gledalaca bilo, ispratili bi ne toliko zanimljivo prvo poluvrijeme, te mnogo bolju igru u nastavku.

Tokom prvog dijela nešto konkretniji bili su Podgoričani, koji su imali nekoliko ozbiljnijih šansi. Najveću je u 13. minutu propustio Sekulić, nakon centaršuta Gaševića, a treba pomenuti i pokušaj Orahovca. Nikšićani su prvu, no najveću priliku u dotadašnjem dijelu utakmice, imali u 41. minutu. Vuković je bio u situaciji jedan na jedan sa Pavličićem, ali je umjesto mreže pogodio prečku.

Drugi dio igre počeo je pritiskom gostiju, a onda je na suprotnoj strani u 54. minutu Mirosavljev mogao bolje reagovati – na kraju je poslao loptu pored gola.

Budućnost je povela u 64. minutu, i to iz penala nakon što je u kaznenom prostoru domaćih srušen Grbić. Sekulić je uzeo loptu i pogodio. Sekulić je do drugog gola mogao već u 65. minutu, ali je tada Ličina odlično intervenisao. Tri minuta kasnije, tresla se prečka Podgoričana.

Sutjeska je izjednačila u 71. minutu – Grivić je poslao loptu u peterac, a tamo su Vuković i Orahovac bili u duelu, pri čemu djeluje kako je igrač Budućnosti pogodio svoju mrežu. Samo dva minuta kasnije, mreža Budućnosti opet se tresla – pogodio je Grivić, ali je gol poništen zbog prekršaja nad golmanom Pavličićem.

U 78. minutu, Nikšićani su drugi put kapitulirali. Sjajan gol postigao je Milan Vukotić, koji je šutirao iz ne baš najpovoljnije situacije iskosa – no, poslao je loptu kroz noge Ličini i pogodio suprotni ugao suparničkog gola. Bio je to i trenutak koji je odlučio pobjednika u Nikšiću.

Pljevljaci osvojili prvi bod, ali i dalje su bez gola

Na utakmici Rudara i Mladosti golova nije bilo, tako da su Pljevljaci konačno stigli do prvog boda. No, ekipa Rudara ni nakon 450 minuta igre nema nijedan postignuti gol.

Oko 500 gledalaca pod Golubinjom ispratilo je potpuno monotono prvo poluvrijeme. Golmani dva tima gotovo da nijesu imali nikakvog posla, a izuzetak je bio pokušaj fudbalera gostiju Pejovića, koji je izblokiran.

U drugom dijelu su Pljevljaci protestovali zbog nekoliko sudijskih odluka, pri čemu je sporno ostalo da li je u jednoj situaciji Pejović u svom šesnaestercu igrao rukom. Najveće šanse vidjeli smo u finišu – Sentoku je u 82. minutu mogao da dovede Rudar u vođstvo, da bi u 86. na drugoj strani golman Rudara Vuksanović savršenom intervencijom zaustavio izuzetno nezgodan šut Abdulahija.

U trećem minutu nadoknade, Bulatović je sjajno šutnuo iz slobodnog udarca, ali je čuvar mreže gostiju Dragojević nekako uspio da odbije loptu.

Bjelopoljci ispustili prednost: Uz dva gola Đorđevića, Arsenal stigao do boda

Arsenal i Jedinstvo podijelili su bodove – 2:2 (1:2). Na otvaranju stadiona u gradskom parku, oko 1.000 gledalaca vidjelo je dopadljivu partiju, u kojoj su Tivćani dva puta sustizali zaostatak, uz dva gola Đorđevića.

Gosti su poveli u trećem minutu – nakon kornera, loptu je dobro zahvatio Dulović, a ona se od stative odbila u mrežu. U 11. minutu poravnao je Đorđević, koji je ostao gotovo sam iza odbrane Bjelopoljaca. Nastavili su i jedni I drugi sa napadima, pa je novo vođstvo Jedinstvu donio Žarko Korać u 28. minutu, kada je natrčao na loptu koju je odbio golman Puletić.

U nastavku smo gledali borbenu igru, pri čemu su domaći dugo pokušavali da stignu do poravnanja, a to su i uspjeli u 78. minutu, kada je Đorđevič postigao svoj drugi današnji gol.

Rezultati:

Arsenal – Jedinstvo 2:2 (1:2)

(0:1 – Dulović 3’, 1:1 – Đorđević 11’, 1:2 – Korać 28’, 2:2 – Đorđević 78’)

Rudar – Mladost Donja Gorica 0:0

Sutjeska – Budućnost 1:2 (0:0)

(0:1 – Sekulić 64’ (11m), 1:1 – Orahovac (autogol) 71’, 1:2 – Vukotić 78’)

Dečić – Mornar 2:1 (u toku)

Jezero – Petrovac 0:1 (u toku)

Tabela: Petrovac 10, Arsenal 9, Budućnost 8, Dečić 7, Sutjeska 6, Jezero 5, Jedinstvo 5, Mladost Donja Gorica 5, Mornar 3, Rudar 1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve