Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost na velikom iskušenju: Čeka se vatromet u plej-of okršaju

Od kada je sjeo na klupu crnogorskog šampiona Dejan Milojević je u regionalnom takmičenju upisao dvije pobjede, a sada će ovo biti još jedan veliki ispit karaktera podgoričke čete

Gostovanje koje slijedi za košarkaše Budućnosti je uvijek pakleno teško, ove sezone rival se bori za plej-of i ima isti broj poraza, a otežavajuća okolnost je što meč stiže nakon reprezentativne pauze.

Međutim, izgovora nema, pobjeda je obaveza. U 19. rundi ABA lige ”plavi” sjutra (nedjelja, 21h) gostuju Igokei.

Od kada je sjeo na klupu crnogorskog šampiona Dejan Milojević je u regionalnom takmičenju upisao dvije pobjede, a sada će ovo biti još jedan veliki ispit karaktera podgoričke čete.

– Nakon reprezentacije morali smo odmah da se ‘prešaltamo’ na klupske obaveze. Mislim da je ovaj period nakon kvalifikacija bio dobar, uspjeli smo da odradimo veoma dobre treninge u kompletnom sastavu i u žestokom ritmu, rekao nam je Nikola Ivanović.

Nakon mnogo sezona kada su rezultati izostajali, Igokea ove blista. Čini se da se sve poklopilo u Laktašima, pa su “igosi” nakon 17 odigranih mečeva na skoru 14 pobjeda i svega tri poraza i jedna su od ekipa koja s punim pravom konkuriše za jedno od četiri mjesta u plej-ofu.

– Imaju isti broj poraza kao mi. Mislim da su svjesni kakva im je ovo šansa kada je u pitanju plej-of i može im biti neka vrsta odskočne daske. Ali, nema dileme mi idemo da pobijedimo. Igraju dosta atipično, sa dosta ritma i mnogi se pogube u takvim okolnostima, ali vjerujemo da mi nećemo imati tih problema, dodao je sjajni organizator igre.

Kada je riječ o tradiciji, Igokea i Budućnost su se u Laktašima sastajali devet puta, a “plavi” imaju pet pobjeda (dvije vezane). Antabija Voler, Edin Atić, Džeki Karmajkl, Entoni Klemons, Nikola Jovanović samo su neki od igrača koji mogu zagorčati život većini ekipa u ABA ligi. Međutim…

– Ono na šta treba da bude fokus je naša igra i podizanje kvaliteta naše igre. Naravno, pričali smo o igračima Igokee, ali glavni fokus je na nama. Moramo odigrati brzo i agresivno, sa dosta ritma i mislim da imamo snage i kvaliteta za takvu partiju, nema dilemu plejmejker Budućnosti.

A, narednih 15-ak dana mogu donijeti mnogo toga Ivanoviću i drugovima. Nakon Igokee slijedi gostovanje Burgu u Evrokupu, Zadar u ”Morači”, a onda i vjerovatno meč odluke u evropskom takmičenju protiv Cedevita Olimpije u Podgorici. A, naš sagovornik ističe da se spremaju za povratak u žestoki tempo.

– Na fizičkom planu izgledamo dosta bolje. Stvarno radimo žestoko na treninzima, dosta šuteva, napadačkim sistema. I kada ekipa krene da igra tako, onda svaki igrač mora biti spreman da fizički isprati. To je stvar koju smo radili i koju smo potencirali, poentirao je Nikola Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve