Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost – Mec: Strpljenje vodi do uspjeha

Plave su u prva tri kola ostvarile zacrtani cilj. Upisale dvije pobjede protiv direktnih rivala za plasman u osminu finala

Najava današnje utakmice rukometašica Budućnosti i Meca (4. kolo Lige šampiona) mogla bi stane u nekoliko rečenica.

Bojana Popović je objasnila u najkraćim crtama, kasnije i razradila, kako njena ekipa može da se suprotstavi rivalu iz Francuske, koji je u prethodnom kolu nadigrao u gostima Đer.

“Važno je da kao ekipa rastemo, treba da budemo hrabri, svoji i da ne damo na sebe u našoj dvorani. Mec tradicionalno kažnjava rivale tranzicijom, djevojke dobro trče, a mi moramo u napadu da budemo disciplinovani i ispoštujemo akcije. U suprotnom, Mec će znati da nas kazni”, kazala je Popović.

Ekipa iz Francuske nema u svojim redovima najveće zvijezde evropskog rukometa. Izdvaja se brazilska reprezentativka Almeida de Paula, koja je u 2. kolu na teškom gostovanju u Bukureštu postigla 11 golova u remiju sa Rapidom (32:32).

Visinom od 170 centimetara lako dolazi do gol šanse, a najopasnija je u tranziciji gdje često i sama sa svoje polovine u nekoliko sekundi rješava situacije i daje golove.

I ostale trče, pune su snage, sada i samopouzdanja nakon bodova iz Mađarske.

Naravno, nije Mec prepoznatljiv ,,samo“ po brzoj igri, lakim golovima, ima ovaj tim rješenja i u pozicionom napadu, sa nekoliko izuzetnih šutera i na desnoj i lijevoj strani.

“Mec je izuzetna ekipa što se vidjelo u posljednjem kolu. Fancuski tim je u Đeru vodio skoro cijelo vrijeme, diktirao tempo i osvojio dva boda poslije mnogo godina. To je kompletna ekipa, zna šta hoće, igračice su dugo zajedno, uz nekoliko izmjena od ove godine, ali i sa kvalitetnim pojačanjima. U svim pravcima su dobri. Mi smo tako i trenirali, da probamo da držimo naš ritam, čuvamo loptu u napadačkom dijelu i dolazimo do gol šanse, kako bi se lakše vraćali. Trebaće nam malo sreće i podrška sa tribina. Nadam se da će biti veća, jer mladim djevojkama, koje stasavaju, navijači su osmi igrač”, poručila je Popović.

Plave su u prva tri kola ostvarile zacrtani cilj. Upisale dvije pobjede protiv direktnih rivala za plasman u osminu finala.

“Prva tri kola, dva gostovanja pred EHF sedmicu, bila su udarna. Mogu da kažem i prioritet za direktan odlazak u narednu fazu Lige šampiona, odnosno za osminu finala. To ne znači da naš cilj ili ambicija staju. Prosto, želimo sa svima da igramo”.

Vratila se Popović ponovo na teren na izuzetnog protivnika.

“Protivnici kao što je Mec zahtijevaju pristup 60 minuta. Radimo na tome, ali je nemoguće predvidjeti u kom pravcu će da ide utakmica. Spremali smo se, ali naiđe period, ne samo nama, nego i velikim svjetskim ekipam, a imali smo puno primjera iz košarkaškog svijeta i muškog rukometa, da ozbiljni igrači u periodu od 10, 15 minuta ne daju gol ili koš. Naše mlade igračice nijesu puno doživjele u rukometu da se izbore sa nekim situacijama, ali se iskreno nadam, jer imamo nekoliko iskusnijh, da će da nas izvedu na pravi put i da će biti manje oscilacija. Naravno, nemoguće je da ne bude oscilacija, posebno kada igrate sa ekipama koje znaju šta hoće. Pokušaćemo da im sabijemo kvalitet i ostanemo kompaktne i kao tim da probamo da napravimo rezultat”.

Samo kao tim igračice Budućnosti mogle bi da se suprotstave favoritu.

“Individualno nećemo moći. Želja nam je da budemo na kolektivno višem nivou i da svaka da doprinos u onom dijelu dogovora. Budućnost od starta sezone je oslabljena. Prva dva meča preskočila je Nikolina Vukčević, posljednji sa Lokomotivom desni bek Katarina Džaferović… Svi su zdravi. Imamo nekoliko sitnijih problema što ne smatram ozbiljnom preprekom. Nadam se da ćemo u ovoj i utakmicama koje dolaze podizati formu što se tiče igre i igačica koje će nastupati na šampionatu Evrope”, istakla je Popović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve