Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost jača i za Andriju Grbovića

Grbović je prošlog ljeta sa mladom reprezentacijom Crne Gore osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

Nakon Andrije Slavkovića Budućnost Voli je dovela i Andriju Grbovića, dosadašnjeg košarkaša Mege.

Angažovanjem dvojice domaćih košarkaša, Budućnost Voli je očigledno odlučila da smanji broj stranaca u timu i za razliku od prošle sezone, kada su igrala samo četvorica crnogorskih košarkaša u narednoj sezoni će ih biti više.

Grbović igra na poziciji krilnog centra, stiže iz Mege, za koju je prošle sezone u AdmiralBet ABA ligi odigrao 28 utakmica i prosječno upisivao šest poena, 3,4 skoka i 0,3 blokade.

Šest puta je imao dvocifren broj koševa. Najviše – 17 – dao je protiv Cibone, a istakao se u pobjedama nad crnogorskim timovima SC Derbijem sa 16 i Mornarom sa 13 poena.

Grbović je prošlog ljeta sa mladom reprezentacijom Crne Gore osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Podgorici i bio jedan od najboljih igrača u timu Dušana Dubljevića sa prosjekom od 12,1 poena, 6,1 skoka i 2,1 asistencija.

I ovog ljeta će igrati Eurobasket za mlade, jer je 2003. godište, a na širem je spisku Boška Radovića i za Mundobasket u Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Za seniore je debitovao i u kvalifikacijama za to takmičenje i odigrao dva meča.

Osim Grbovića i Slavkovića, Budućnost pod ugovorom ima i Petra Popovića, Igora Drobnjaka, Alfu Kabu i Kamerona Rejnoldsa, s tim da se traži način kako da se raskine saradnja sa Francuzem i Amerikancem.

Suad Šehović je završio karijeru, Aleksi Iliću je istekao ugovor, a otišli su Tre Bel-Hejns, Edin Atić, Aleksandar Lazić, Emanuel Lekomt, Marko Jagodić-Kuridža, Erik Grin i Džej Džej O'Brajen.

Istekla je pozajmica Kenana Kamenjaša, ali postoji mogućnost da i on i O'Brajen ostanu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve