Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost dovela Emanuela Lekomta

Belgijski reprezentativac Emanuel Lekomt stiže iz izraelskog Hapoel Eilata, u kojem je prosječno bilježio 13,7 poena i 5,9 asistencija

Budućnost Voli se još nije oglašavala, dok se posao i formalno ne završi, ali je dolazak novog pleja dogovoren – belgijski plej Emanuel Lekomt treće je pojačanje podgoričkog kluba u toku sezone. Pojačaće konkurenciju na toj poziciji, gdje Budućnost ima Tre Bel-Hejnsa i Igora Drobnjaka, koji je trenutno povrijeđen.

Lekomt stiže iz izraelskog Hapoel Eilata, u kojem je prosječno bilježio 13,7 poena i 5,9 asistencija.

Crnogorskaoj košarkaškoj javnosti je poznat sa posljednjeg Eurobasketa, gdje je u porazu Belgije od naše selekcije (76:70) upisao 10 poena (5-3 za dva, 3-0 za tri poena), dvije asistencije i jedan skok. Briljirao je na utakmici protiv Španije, ubacio je 20 poena u trijumfu nad selekcijom koja je kasnije osvojila titulu prvaka Evrope.

Statistički je bio najbolji igrač Belgije na EP, gdje je prosječno bilježio 14 poena i po 3,3 skoka i asistencije. Za dva poena je šutirao 60 odsto, a loše za tri poena (18-2).

Bio je član idealne petorke Evropskog prvenstva za mlade 2015. godine.

Visok 180 centimetara, 27-godišnji plej je igrao za univerzitete Majami i Bejlor, NBA G ligaša Agva Kalijente Kliperse, španske Mursiju i Gran Kanariju, njemački Skajlajners, francuski Po Ortez, te litvanske Prijenai i Jonavu

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve