Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Botas: Najbolja trka u mojoj karijeri

"Najbrži krug je novo pravilo, a kako sam imao jak tempo, morao sam to da pokušam. Mnogo sam srećan, ne mogu da dočekam narednu trku", dodao je finski vozač.

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da je danas vozio najbolju trku u karijeri, kada je pobijedio u prvoj trci ovogodišnjeg šampionata za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Foto: Autosport.com

“Ovo je moja najbolja trka u karijeri. Ne znam šta se upravo dogodilo. Start je bio zaista dobar. Dobro sam se osjećao, sve je bilo pod kontrolom i mogao sam da uživam danas”, rekao je Botas posle trke.

Botas je pobijedio u Melburnu i ostvario četvrtu pobjedu u karijeri. On je na početku obišao timskog kolegu Luisa Hamiltona, vodio je do kraja i bez problema ostvario pobjedu.

“Uživao sam u trci, a to ne bi bilo moguće bez sjajnog vozila. Na početku se radilo o kontrolisanju trke, ali sam posle pet, šest, sedam krugova vidio da stičem prednost. Znao sam da mogu to da uradim, radio sam to i prije, činilo se prilično lako”, naveo je Botas.

Od ove sezone vozač koji odveze najbrži krug u trci dobija dodatni bod, ali samo ako je plasiran među prvih 10 na kraju. Botasu je to uspjelo, pa iz Melburna odlazi sa 26 bodova.

“Najbrži krug je novo pravilo, a kako sam imao jak tempo, morao sam to da pokušam. Mnogo sam srećan, ne mogu da dočekam narednu trku”, dodao je finski vozač.

Izvorbeta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve