Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Bošnjak: Učinićemo sve da zadržimo trenutnu poziciju

Napravili smo do sada previše dobrih stvari da bi nas poljuljao jedan poraz – rekao je Armin Bošnjak

Po jedna pobjeda za Jezero i Rudar u međusobnim duelima od početka sezone.

Plavljani su u prvom kolu prvoligaškog karavana slavili u Beranama (3:1), dok su se Pljevljaci revanširali pred svojim navijačima na startu drugog kruga Meridianbet 1. CFL (2:1)

Poraz nikad nije prijatan, ali nije mnogo ni poremetio momke Rada Petrovića koji dobro stoje na tabeli – četvrto mjesto, uz 15 osvojenih bodova iz 10 utakmica.

– Nijesmo uopšte odigrali loše pod Golubinjom. Postavili smo se kako treba, imali svoje trenutke, ali domaćin je bukvalno iz dva šuta postigao dva gola. Uspjeli smo da se vratimo nakon prvog, ali u finišu je ponestalo sreće da stignemo makar do boda. Krivo nam je zbog negativnog epiloga, ali idemo dalje. Napravili smo do sada previše dobrih stvari da bi nas poljuljao jedan poraz – rekao je Armin Bošnjak, krilni napadač Jezera za Pobjedu.

Nema panike, ni očajavanja u taboru plavskog tima. Položaj na tabeli daje mirnoću Adžoviću i društvu pred naredne izazove.

– Dijelimo četvrto mjesto sa Petrovcem i Arsenalom. Da nam je to neko ponudio tokom ljetnjih priprema – prihvatili bismo bez previše razmišljanja. U kontinuitetu pružamo zapažene partije i nije slučajno što smo u gornjem dijelu. Uradićemo sve do do polusezone zadržimo sadašnju poziciju – poručio je iskusni ofanzivac.

Jezero u neđelju dočekuje Sutjesku. Težak zadatak imaće Plavljani protiv zahuktalog šampiona.

– Najzahtjevniji mogući zadatak je pred nama. Dolazi nam ekipa koje je prošle godine osvojila titulu, a trenutno je u odličnoj formi. U prethodnom kolu Sutjeska je dala pet golova, od toga njhov napadač Konrad čak četiri. Nikšićani su na vrhu tabele i pripada im uloga favorita. Ipak, rezultat i od nas zavisi. Borićemo se. Ukoliko na terenu damo ono što možemo, vjerujem da ćemo nakon meča popraviti bodovni saldo. Bod je dobar, ali probaćemo da uzmemo sva tri – ističe Bošnjak.

Jezero nema baš lijepu tradiciju protiv Sutjeske. O tome svjedoči činjenica da su Nikšićani slavili u posljednjih šest direktnih duela.

– Znamo za istorijat međusobnih susreta. To je nešto što nam ne ide u prilog. Ali svaka tradicija može da se sruši. Daćemo sve od sebe da prekinemo seriju poraza protiv Sutjeske – ističe Bošnjak.

Dvadeset osmogodišnji napadač dao je pet golova u ligi i upisao nekoliko asistencija.

Prvi je strijelac tima i neko od koga dosta zavisi učinak ekipe.

– Dajem golove, asistiram… Mogle su brojke da budu i uspješnije, ali zadovoljan sam na individualnom planu. Uvijek ću dati maksimum na terenu, a biti najsrećniji kada ekipa ostvari cilj. Svi smo u službi kolektiva, sve dajemo da Jezero sakupi što više bodova – zaključio je Bošnjak, nekadašnji fudbaler Rudara, Iskre, Jedinstva, Zeta i Tampinesa iz Singapura.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve