Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Bokan: Zadovoljan sam saradnjom sa gradonačelnicom Injac, od Vlade nismo dobili ni euro za posljednje tri godine

''Nakon sastanka smo shvatili i da nova izvršna vlast u Podgorici razumije potrebe sporta, košarke i ono što je za nas najvažnije razumiju šta znači Košarkaški klub Budućnost'', istakao je Bokan

Predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan zadovoljan je komunikacijom sa novom gradskom upravom u Podgorici, ali ne i sa čelnicima izvršne vlasti na nivou države.

“Ono što bih naglasio jeste da smo sa novom izvršnom vlasti u Glavnom gradu uspjeli da napravimo komunikaciju – sa gradonačelnicom Oliverom Injac i potpredsjednicima Lukom Rakčevićem i Danilom Šaranovićem. Nakon sastanka smo shvatili i da nova izvršna vlast u Podgorici razumije potrebe sporta, košarke i ono što je za nas najvažnije razumiju šta znači Košarkaški klub Budućnost”, istakao je Bokan.

Od Vlade Crne Gore “plavi” nisu dobili nijedan euro u posljednje tri godine.

“Pozivam i Vladu da pokušamo da i mi u Crnoj Gori napravimo sportski kolektiv sa ozbiljnijim budžetom i da imamo klub koji može da se nosi sa evroligašima… Da se preko Evrokupa ili ABA lige ponovo domognemo Evrolige”.

Kada su klupske ambicije u pitanju Bokan ističe da je cilj osvajanje jednog od prva dva mjesta u Evrokupu, koje vodi direktno u četvrtfinale, kao i dobre igre u ABA ligi.

“Plan je da ne završimo na prvoj stepenici doigravanja poslije grupne faze, već da u grupi budemo prvi ili drugi što bi nam garantovalo četvrtfinale i tu domaći parket za ostvarivanje najvećeg uspjeha kada je ovo takmičenje u pitanju, a to je plasman u polufinale. Kada je u pitanju ABA ne možemo sa ove adrese prijetiti Zvezdi i Partizanu, jer su i ove godine povećali budžet. Prošle godine je bilo to deset puta više, a sad je još izraženije. Ne želim da stvorim pritisak, ali od stručnog štaba i svih u klubu očekujem da možemo da iznenadimo bogatije od nas”, zaključio je Bokan i dodao da će Budućnost Voli u novoj sezoni imati budžet od tri miliona eura za plate igrača.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve