Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović pred ĆSM: Nikada nećemo posustati

Početak sezone u elitnom takmičenju je težak, ostvarena je jedna pobjeda, upisana četiri poraza – od kojih su dva bila bila veoma ubjedljiva, od Odenzea I Đera

Rukometašice Budućnosti u nedjelju od 16 sati dočekuju ĆSM Bukurešt u šestom kolu Lige šampiona.

Početak sezone u elitnom takmičenju je težak, ostvarena je jedna pobjeda, upisana četiri poraza – od kojih su dva bila bila veoma ubjedljiva, od Odenzea I Đera.

Bojana Popović nije zadovoljna, ali i prije novog meča ponovila je da je uvod za Ligu šampiona bila poremećena, jer igračice, koje su dovedene da imaju važnu ulogu, nisu bile potpuno spremne za pripremni period.

“Prosto, kroz Ligu šampiona smo pokušali da podižemo nivo pojedinih igračica, ali i timskog duha, ali to je veoma teško igrajući protiv ekipa od kojih se ne zna koja je bolja”, kazala je Popović.

Ako su porazi od Odenzea i Đera bili očekivani – doduše, bolno ubjedljivi – “plave” su vjerovale da bi u prošlom meču, protiv Debrecina mogle da naprave brejk i steknu dobru poziciju u borbi za osminu finala.

Poražene su, međutim, 27:22, ali Popović ističe da je igra bila bolja nego u prethodnim mečevima, energija dobra.

“Da smo uzeli dva boda bilo bi lakše, ali borba se nastavlja. Kada se ekipa bude podigla još više, poslije januara, moći ćemo da iznenadimo velike ekipe, sa ozbiljnim igračicama i budžetom. Vidi se da se djevojke osjećaju sigurnije iz dana u dan, da vjeruju jedna u drugu, što je najbitnije kada se stvara tim, ali vrijeme i broj mečeva moraju da odradi svoje. One zaista kvalitetno rade, dio toga prenesu na teren, ne i potpuno. To je posljedica nesigurnosti, mladosti, procesa uigravanja”, istakla je Bojana.

Porazi na startu nisu poljuljale ekipu i igračice, ističe Popović.

“U svaku utakmicu ulazimo sa novim motivom i energijom. Djevojke su svjesne svega, neke uče još i osnove stvari, a željne su rada, učenja i dokazivanja. Toga ne fali, i ne bi smjelo da fali. Radimo, vrijedni smo, ne posustajemo, niti ćemo ikada posustati. Ko želi da nešto napravi u životu tako mora da razmišlja”.

U nedjelju u Podgoricu stiže snažni ĆSM Bukurešt, za zvijezdama poput Neagu, Ingstad, Zadi…

Ali, rumunski tim nije blistao u prvih pet kola, ima dvije pobjede i tri poraza.

“Bukurešt je projektovan da osvoji Ligu šampiona. Ima takav tim, potrošili su dosta novca. Oni su na bazu koju su imali doveli još dva-tri igrača, a ne ide onako kako su zamislili. Dešava se to i velikim ekipama, koje dovedu velika pojačanja, da ne mogu da uhvate ritam, potrebno je sve to da se uklopi, ali oni će biti sve jači. Mi moramo da igramo hrabro, nemamo ništa da izgubimo, samo da dobijemo”, zaključila je Bojana Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve