Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović: Poslije ovakvih mečeva igračice postaju sigurnije

Sa četiri pobjede u isto toliko mečeva Crna Gora je gotovo sigurno pobjednik grupe, a da bi se čudo desilo morala bi da izgubi posljednja dva meča od Bugarske i Turske što je gotovo nemoguć rasplet u kvalifikacijama.

I pored velike borbe i dosta muke o oba meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naše rukometašice su u oba meča pobijedile Srbiju u Zrenjaninu je bilo 31:30, u Podgorici su obje selekcije postigle po pet golova manje.

Sa četiri pobjede u isto toliko mečeva Crna Gora je gotovo sigurno pobjednik grupe, a da bi se čudo desilo morala bi da izgubi posljednja dva meča od Bugarske i Turske što je gotovo nemoguć rasplet u kvalifikacijama.

Pobjedama protiv Srbije izabranice Bojane Popović ostvarile su planirane i sada mirno čekaju posljednja dva aprilska meča.

“Rekla sam djevojkama da ne očekuju da će biti lako, jer je Srbija odlična ekipa i ima igračice koje znaju da igraju i spuste tempo. Rekla sam djevojkama da se spreme da igraju istrajnu odbranu, ali smo u 1. poluvremenu primale golove koje nismo smjele. U nastavku smo igrale bolje u odbrani, ali u napadu nismo iskoristile neke šanse da se odvojimo na veću razliku”, istakla je Bojana Popović.

Crna Gora je značajno podmladila reprezentaciju, a tjesne pobjede u neizvjesnim završnicama, kao ove protiv Srbije su jako važne za sticanje iskustva koje je ovom timu neophodno za naredna takmičenja na kojima će imati sve veće ambicije.

“Mnogo nam znače ove utakmice i ovakva igra živaca, jer nakon nje igračice postaju stabilnije. Nekad i publika da vjetar u leđa, ali nekim malo neiskusnijim su se noge zavezale. Najvažnije je da je Evropsko prvenstvo tu, da je dosta mladih dobilo šansu. Ivana Godeč je još mlada, iako igra Ligu šampiona, a Anastasija Marsenić je odigrala na vrhunskom nivou obje utakmice”.

U odbrani zbog povrede nije bilo specijalistkinje Andrijane Popović, a u drugom poluvremenu su šansu odlično iskoristile Ilda Kepić i Tanja Ivanović.

“Kad Ana Popović nije tu, imamo manjak odbrambene rotacije. Ilda i Tanja su odbrambeno veoma kvalitetne, unijele su stabilnost, ali moramo ponekad da vagamo šta je bolje. U nastavku smo se opredijelili da se oslonimo na odbranu i da vršimo dvije izmjene, što može samo kad ekipa s druge strane ne vuče stalno tranziciju. Uz Ildu i Tanju je i Tatjana Brnović bila stabilnija”.

Bojana Popović je u ovom dvomeču malo rotirala, ali se nada da će do kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, zakazanog od 11. do 14. aprila u Ulmu, imati bolju situaciju.

“Teško je za dva dana, usred sezone, skupiti ekipu, ima dosta nesporazuma. Važno je da se djevojke vrate zdrave, jer je teško igrati kad nam fali jedna-dvije, a ne više. Problem je što neke igračice ne igraju u klubovima i teško ih podizati. Rotacija nam je uska, moramo da je širimo”.

Olakšavajuća okolnost je što će se prije turnira u Ulmu igrati i mečevi sa Turskom i Bugarskom, pa će ekipa duže biti na okupu.

“Sada je prvi put tako, prednost je što ćemo desetak dana biti zajedno. Jeste da prvo igramo utakmice nižeg nivoa od ove sa Srbijom, ali ćemo moći da više rotiramo i probamo”, zaključila je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve