Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović: Obje grupe su ujednačene

U grupi B su Esbjerg, Mec, aktuelni šampion Vajpers, Rapid iz Bukurešta, finalista prošle sezone Ferencvaroš, Zaglebje, Krim i Ikast.

Rukometašice Budućnosti u grupnoj fazi Lige šampiona u predstojećoj sezoni igraće u grupi A sa Bukureštom, Đerom, Savehofom, Brestom, Odenzeom, Bitighajmom i Debrecinom, odlučeno je na danas žrijebom u Beču.

U grupi B su Esbjerg, Mec, aktuelni šampion Vajpers, Rapid iz Bukurešta, finalista prošle sezone Ferencvaroš, Zaglebje, Krim i Ikast.

Utisak je da rukometašice Budućnosti mogu biti zadovoljne žrijebom za grupnu fazu Lige šampiona.

“Liga šampiona je ove sezone možda i jača nego prošle, jer su tu i novi predstavnici iz Mađarske i Danske, dvije najjače evropske lige. Bilo bi teško u kojoj god da smo grupi. Izvukle smo grupu u kojoj su Đer, Bukurešt i Brest, a to su timovi koji imaju cilj da se plasiraju na finalni turnir i osvoje trofej. Grupe su prilično ujednačene i teško je odmah nakon žrijeba davati komentare i prognoze, jer se nikad ne zna u kojem sastavu će timovi početi sezonu”, kazala je nakon žrijeba Popović.

Do prvih utakmica Lige šampiona ima još dosta vremena, pošto nova sezona u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju počinje devetog septembra.

“Mnogo toga može da se promijeni do početka takmičenja, ali generalno možemo da budemo zadovoljne žrijebom. Tražićemo svoje mjesto u grupi, pokušati da igramo sa svima na najbolji mogući način i podignemo nivo igre na viši nivo u odnosu na ovu sezonu. Najvažnije da ekipa koja počne pripreme 17. jula, bude zdrava i da sve djevojke mogu da prate pripreme tokom jula i avgusta, kako bi bile na potrebnom nivou kada krene Liga šampiona. Biće teško, ali nećemo se dati u elitnom takmičenju”, rekla je Popović

Po dvije prvoplasirane ekipe će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će ekipe od 3. do 6. mjesta igrati u plej-ofu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve