Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović: Kvalifikacije kao uvertira za mečeve na Svjetskom prvenstvu

Teška povreda Đurđine Jauković veliki je hendikep za rukometnu reprezentaciju Crne Gore pred učešće na Svjetskom prvenstvu.

Selektorka crnogorskih rukometašica Bojana Popović kazala je da će u mečevima u kvalifikacijama za Evropsko prvenszvo sa Turskom i Bugarskom prevashodni cilj biti da ekipa podigne formu pred učešće na Svjetskom prvenstvu.

Bugarska i Turska ne bi smjeli biti rivali od kojih treba previše zazirati, ali oprez je uvijek poželjan.

Prije nekoliko dana tešku povredu doživjela je Đurđina Jauković koja zbog toga neće igrati protiv Turske i Bugarske, ali ni na Svjetskom prvenstvu.

“Svaka igračica je važna i ona najmlađa, a da ne pričamo o važnosti Đine Jauković. Jeste tužno. Punu podršku dajemo Đini. Ekipa će kroz kvalifikacije da se podiže za ono što slijedi za mjesec. Samo da svi ostanu zdravi i fokusirani, to nam je najbitnije – da svaka karika bude spremna pred Svjetsko prvenstvo”, ističe Popović.

Ona se osvrnula na tešku povredu Đurđine Jauković i koliko je to hendikep za “lavice”…

“U mojim očima ona je najbitnija u odbrani – pozicija broj četiri. Imamo tu u rotaciji nekoliko igračica koje će možda da preuzmu tu ulogu. Imali smo Emu (Alivodić) koja je bila odličan odbrambeni igrač – završavala je dvojku i peticu na vrhunski način. Sad moramo da tražimo igrače od zadatka. U tom dijelu, defanzivnom, više ćemo imati problema. Jelena (Despotović) je sa nama, ona će zajedno sa ostalim igračicama da preuzeme ulogu u napadu. Probaćemo da mijenjamo neke stvari, da imamo rotacije kako bi se izdržalo cijelo prvenstvo”, ističe Popović.

Ona je poručila da ekipa ne smije da potcijeni Tursku.

“Svaka reprezentacija na svijetu igra, svi trče i svi mogu da iznenade. Ne bih nikog potcjenjivala i na taj način pričala o Turskoj i Bugarskoj. Treba da dokažemo na terenu da bi rekli da je neko slabiji od nas. Ne pobjeđujemo unaprijed, već maksimalno se pripremamo za utakmice da upišemo dvije pobjede”, zaključila je Popović.

Meč sa Turskom igra se sjutra od 18 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve