Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Baroviću napukla kost u stopalu, ali ne očajava: Nije strašno, brzo će proći

Ovaj stameni 30-godišnji centar je u petak na treningu, pred meč sa Sutjeskom, povrijedio stopalo desne noge, koju je je već dva puta dva puta operisao nakon kidanja prednjih ukrštenih ligamenata i lomljenja časice koljena

Taman kada se vratio na parket i polako počeo da hvata ritam, u dresu Studentskog centra, poslije pauze od 20 mjeseci zbog dvije teške povrede koljena, Filipa Barovića je zadesio novi peh sa povredom, koji će na neko vrijeme odvojiti od parketa.

Ovaj stameni 30-godišnji centar je u petak na treningu, pred meč sa Sutjeskom, povrijedio stopalo desne noge, koju je je već dva puta dva puta operisao nakon kidanja prednjih ukrštenih ligamenata i lomljenja časice koljena.

– Doskočio sam saigraču na nogu, izvrnuo zglob i pri tom izvrtanju se dogodilo da napukne ta kost (lateralni malleolus) desnog skočnog zgloba. Nije ništa specijalno strašno, jedino što mi slijedi tri nedjelje pauze, kaže za Arenu Filip Barović.

Zbog ove povrede, Barović će morati da nosi “čizmu” tri sedmice. Pored terapije i magneta, kako kaže, u ovom periodu je najbinije mirovanje.

– Mjesec dana pauze koje me čekaju, pravo da vam kažem, me ne opterećuje. Kad pauziraš dva puta skoro po godinu dana, ovo sada je lagano, brzo će proći, dodaje, vjerovatno, i najmalerozniji crnogorski košarkaš.

Nakon tako dvije teške povrede koljena, mnogi sportisti bi ovaj novi peh doživjeli kao ”smak svijeta”. Ali ne i hrabri Barović, koji i ovom prilikom pokazuje da, pored fizičke, ima i veliku mentalnu snagu, neophodnu da se vrati na parket, na radost svih ljubitelja crnogorske košarke.

– Kad pokidaš ligamente koljena, znaš kako to izgleda. U ovom slučaju se nijesam ni opteretio. Jedino što sam bio opterećen da ne bude ovo što se na kraju dogodilo, da ne bih pravio pauzu od tri nedjelje. Nadao sam se da ću vam terena biti samo nekoliko dana, ali, eto, ni tu nijesam imao malo sreće.

Barović se poslije pauze od 20 mjeseci, u januaru vratio na teren u dresu Studentskog centra u banjalučkom “balonu” ABA2 lige. Protiv Gorice, Zlatibora i MZT-a je na terenu proveo ukupno 18 minuta, a protiv Zlatibora je bio nepogrješiv u šutu za nepunih pet minuta (2-2 za dva, 1-1 sa linije bacanja)…

– Taman sam išao ka tome da uhvatim ritam, počeo sam da igram utakmice, da se osjećam bolje na terenu, prošle sedmice sam stvarno dobro trenirao, bio zadovoljan, ali me ovo sad opet malo vraća unazad, zaključio je Barović, uz napomenu da se nada da mu je ovo posljednji peh sa povredom.

Prije Banjaluke, Barović je posljednji put igrao u maju 2019. godine, kada mu je u dresu Budućnosti na meču sa Mornarom u domaćem prvenstvu prvi put stradalo koljeno desne noge.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve