Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bah: Igre odložili kako bi sačuvali živote

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da se održe predstojećeg ljeta, ali zbog pandemije koronavirusa pomjerene su za 12 mjeseci

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah kaže da su organizatori odložili Igre u Tokiju za godinu zarad očuvanja zdravlja ljudi.

Bah, Foto: Ruply.tv

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da se održe predstojećeg ljeta, ali zbog pandemije koronavirusa pomjerene su za 12 mjeseci.

“Proslavićemo Olimpijske igre u Tokiju 2020, čak iako su 2021. Možete biti sigurni da ćete ostvariti svoj olimpijski san. Ima mnogo neizvjesnosti u čitavom čovječanstvu. Svi smo u veoma mračnom tunelu, ne znamo koliko je taj tunel dugačak i ne znamo šta će se dešavati sjutra. Želimo da olimpijski plamen bude svijetlo na kraju tunela. Zato radimo naporno na ovom izazovu u odlaganju Igara što se nikada nije desilo ranije. Ne znamo kako se to radi i svi treba da pomognemo da se to desi jer Olimpijske igre su najkompleksniji događaj na planeti. Dajte nam vremena da proučimo sva ta pitanja i onda ćemo da sklopimo veliku slagalicu kako bismo imali uspješne Olimpijske igre. Ovdje se radi o čuvanju života”, rekao je Bah.

Olimpijske igre se nikada nisu održale u neparnoj godini i nikada nisu pomjerene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve