Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Atletika: Rekorderi Perunović i Dragović

Slađana Perunović je osvojila drugo mjesto, a sa vremenom 2:58,31 stigla do 17. rekorda Crne Gore

Slađana Perunović i Miloš Dragović novi su rekorderi Crne Gore na hiljadu metara u dvorani. Članica Nikšića i takmičar ATK Podgorički maraton zablistali su sinoć na mitingu AK Crvena zvezda, održanom u Beogradu.

Perunović, Foto: Reprezentacija.me

Slađana Perunović je osvojila drugo mjesto, a sa vremenom 2:58,31 stigla do 17. rekorda Crne Gore.

“Ovo je za mene idealan kraj godine. Imala sam jasan cilj da pokušam da oborim rekord i u tome sam uspjela. To je dokaz da sam u dobroj formi, što me posebno raduje. Odmah nakon praznika okrećem se novim izazovima”, kazala je Perunović.

Naš najbolji trkač na srednjim i dugim prugama, nakon pobjede u Podgorici na uličnoj trci “Oslobođenje Podgorice” potvrdio je idealnu formu na mitingu u Beogradu. Dragović je u paklenoj konkurenciji dominirao i ostvario vrijeme 2:38,18 u trci na hiljadu metara u dvorani. Na taj način Dragović je za pet stotinki nadmašio dosadašnji najbolji crnogorski rezultat u toj disciplini, koji je držao Dragan Pešić.

“Zadovoljan sam nastupom u Beogradu, gdje sam imao želju da ostvarim što bolje vrijeme u trci na hiljadu metara. Dobro sam trenirao, a jedan od ciljeva i bio je da napadnem crnogorski rekord. Djelovao sam dosta dobro, sjajna konkurencija pogurala me da odradim dobru trku i na kraju sam došao do rekorda. Na taj način zaokružio sam uspješnu godinu i napravio dobru uvertiru za nove izazove u dvoranskoj sezoni”, naglasio je Dragović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve