Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Argentina slomila Srbiju: Orlovi ostali bez medalje u Kini

Ekipa Aleksandra Đorđevića će igrati od petog do osmog mjesta protiv poraženog iz duela SAD - Francuska, koji je na programu sjutra u Donguanu

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Argentine u četvrtfinalnom duelu Svmetskog šampionata u Kini 97:87. Orlovi su neočekivano ostali bez medalje, ali i direktnog plasmana na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Foto: FIBA

Ekipa Aleksandra Đorđevića će igrati od petog do osmog mjesta protiv poraženog iz duela SAD – Francuska, koji je na programu sjutra u Donguanu.

Po mnogima prvi favorit za osvajanje svjetskog zlata zaustavljen je na prvom stepeniku eliminacione faze. Argentina je očitala lekciju iz moderne košarke srpskom timu, koji je u posljednja dva duela u Kini pokazao mnogo slabosti, kao i da je daleko od svjetskog krema.

Tridesetdevetogodišnji Luis Skoka je u većem djelu meča poigravao sa mnogo mlađim srpskim igračima, Fakundo Kampaco je radio šta je hteo, a kada se na to doda i sjajan šuterski dan Argentinaca onda i ne čudi što su iz takmičenja izbacili ekipu koja je i pre početka Mundobasketa bila viđena u finalu.

“Gaučose” je predvodio Luis Skola s 20 poena, 18 je upisao Kampaco, a dvocifreni su bili Garino s 15 i Dek s 13 poena.

Kod “orlova” Bogdan Bogdan Bogdanović je upisao 21 poen, Nemanja Bjelica je imao 18, a Nikola Jokić je ostvario dabl dabl učinak s 16 poena uz deset skokova.

Sljedeći četvrtfinalni meč je između Španije i Poljske, dok će se sjutra igrati mečevi između SAD i Francuske, kao i Australije i Češke

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve