Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

ANDREJ ŽAKELJ: Superkup je dobra prilika za nas

Prvi duel u novoj sezoni SC Derbi igra sa FMP Železnikom u četvrtfinalu Superkupa ABA lige u ponedjeljak od 21 sat.

Košarkaški SC Derbija su bili najprijatnije iznenađenje prošle sezone u ABA ligi. U novi ciklus Studenti ulaze sa izmijenjenim sastavom, ali su i dalje “gladni skalpova”.

Prvi duel u novoj sezoni SC Derbi igra sa FMP Železnikom u četvrtfinalu Superkupa ABA lige u ponedjeljak od 21 sat.

“U svaku utakmicu, na svakom takmičenju, ulazimo motivisani, sa željom da stignemo što dalje. Profesionalci smo, radimo za pobjedu, tako će biti i na Superkupu. Još je rano, mislim da mi, kao ni ostali timovi nismo u optimalnoj formi. Ali, ovaj turnir je dobrodošao za nas, imaćemo tri jake utakmice, iako su na neki način pripremne, ali želimo da startujemo pobjedom. Što se FMP-a tiče, mislim da igra slično kao prošle sezone, sa tim trenerom igraju baš agresivnu košarku. Nismo pričali o rivalu, više se bavimo našom igrom, i tako će biti i u narednim danima“, rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Studenti su imali promjena u rosteru ovog ljeta, nova imena su plejmejkeri Luka Bogavac i Borna Kapusta, te američko krilo Obri Dokins, dok su se iz Budućnost Volija vratili Igor Drobnjak i Kenan Kamenjaš. Nikola Pavlićević, Mateo Drežnjak i Tomislav Ivišić predvode grupu igrača koja je ostala u timu, a koji je ostao bez Andrije Slakovića i Flečera Megija koji su otišli u Budućnost.

“Nemamo neka posebna očekivanja od Superkupa. Od naše ekipe se, prvenstveno, traži da pokaže što bolju igru i energiju, a ako je moguće i da dobijemo. Nemamo imperativ da nešto moramo, već da se prikažemo u najboljem mogućem svijetlu“, rekao je Mateo Drežnjak.

Krilni košarkaš SC Derbija poručuje da će Superkup njemu i saigračima dobro doći da vide gdje su u odnosu na rivale sa kojima će se sastajati u ABA ligi.

“Izmijenili smo sastav u odnosu na prethodnu sezonu. Sada smo više trkačka ekipa, pojedini igrači su odradili tek par treninga sa nama, trebaće nam vremena da se uigramo. Nadam se da ćemo postizati još bolje rezultate nego što je to bio slučaj prošle sezone“, zaključio je Drežnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve