Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Anđela Bulatović i Milan Tičić napustili Komisiju za raspodjelu sredstava sportskim savezima

Podsjetimo, Komisiju za procjenu programa i utvrđivanje visine sredstava ranije su napustili Jovanka Radičević i Vlado Šćepanović

Proslavljeni crnogorski sportisti Anđela Bulatović i Milan Tičić više neće biti članovi Komisije za raspodjelu sredstava sportskim savezima!

Ovakva odluka, od nekada sjajnih sportista, je bila očekivana nakon što su od v.d. direktora Marka Begovića izmanipulisani jer im je saopšteno da za raspodjelu sredstva sportskim organizacijama imaju, kao Komisija, oko tri miliona eura. Begović je, nakon predatog izvještaja Komisije, protivno svim procedurama, samostalno iskorigovao iznose i opredijelio sportskim organizacijama znatno veću sumu od navedene, a da o tome uopšte nije obavijestio članove Komisije.

Podsjetimo, Komisiju za procjenu programa i utvrđivanje visine sredstava ranije su napustili Jovanka Radičević i Vlado Šćepanović.

Crnogorski sportski savezi, kao i olimpijski i paraolimpijski komiteti još neko vrijeme će sačekati na sredstva iz budžeta namijenjena za sport u 2022. godini. Razlog? Van snage je stavljena odluka o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2022. godini.

U saopštenju koje je juče potpisao v. d. direktora Begović navodi se da je za ,,raspodjelu sredstava bio predviđen iznos od 3,6 miliona eura, te da je Komisija za procjenu programa i utvrđivanje visine sredstava dostavila izvještaj sa prijedlogom u iznosu od tri miliona eura“.

Upravo je to uticalo da Begović poništi svoje prvobitno rješenje i zatraži novi izvještaj Komisije…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve