Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Amerikanka nastavlja da dominira: Ponovo oborila svjetski rekord

U pitanju je bez ikakve sumnje najupečatljiviji nastup dosad na SP u Judžinu – po treći put u prethodnih 12 mjeseci Meklaflin je ostvarila najbolji rezultat svih vremena

Američka atletičarka Sini Meklaflin nastavlja da dominira disciplinom 400 metara s preponama – na impresivan način je postavila novi svjetski rekord u pohodu na zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Judžinu.

Ova 22-godišnjakinja iz Nju Džersija je u noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu u finalu trčala 50,68 sekundi!

Na taj način je za više od tri četvrtine sekunde popravile svoj prethoni najbolji rezultat, takođe svjetski rekord, koji je iznosio 51,41 i bio je zabilježen u junu. Na taj način je Meklaflin odbranila zlato osvojeno 2019. godine u Dohi.

„Obećavam da ću biti sve brža i brža“, obećala je Sidni Meklaflin, dvostruka olimpijska pravkinja iz Tokija (400m prepone i štafeta 4×400).

Drugo mjesto u Oregonu osvojila je Holanđanka Femke Bol, bronzana iz Tokija, sa vremenom (52,27), a na postolje se popela i Amerikanka Dalila Muhamed.

U pitanju je bez ikakve sumnje najupečatljiviji nastup dosad na SP u Judžinu – po treći put u prethodnih 12 mjeseci Meklaflin je ostvarila najbolji rezultat svih vremena.

„Nisam još pogledala snimak svog nastupa, analiziraću ga sa trenerom. Koliko god bilo dobro, svjesna sam da uvijek može da se napreduje“, kazala je Meklaflin posle još jednog ogromnog uspjeha.

Kao nagradu za obaranje svjetskog rekorda Meklaflin dobila je u ček na 100 hiljada dolara.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve