Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

”Ajkule” pobijedile Holandiju u prvom kontrolnom meču pred EP

Crnogorska selekcija će do nedjelje trenirati u Utrehtu, odakle se seli u Kaljari

Crnogorski vaterpolisti pobijedili su Holandiju 12:11 (2:3, 4:0, 4:4, 2:4) u kontrolnom meču, koji je odigran u sklopu zajedničkih priprema dvije selekcije za nastup na Evropskom prvenstvu.

„Ajkule“ su nakon prvih osam minuta gubile 3:2, da bi drugu četvrtinu dobile 4:0 i stekle tri gola prednosti.

Nakon treće četvrtine bilo je 10:7 za naš tim, domaćin je u posljednjoj ublažio poraz.

Tri gola postigao je Aleksa Ukropina, po dva Vlado Popadić, Jovan Vujović i Đuro Radović, po jedan Kanstantin Averka, Aljoša Mačić i Dušan Matković.

U sastavu su još bili golmani Dejan Lazović i Darko Đurović, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Vladan Spaić, Vasilije Radović i Marko Mršić.

U reprezentaciji Holandije po dva gola upisali su Bilal Gbamamasi, Lars ten Brek i Mart van der Vejden, a po jedan Džeron Ruvenhorst, Kas te Rile, Jorn Muler, Tom de Verd i Sam van den Burg.

Crnogorska selekcija će do nedjelje trenirati u Utrehtu, odakle se seli u Kaljari, gdje će od 19. do 21. decembra, učestvovati na turniru Četiri nacije i odigrati kontrolne mečeve protiv Italije, Francuske i Australije.

Tokom pripremnog perioda, naša reprezentacija treniraće i u Podgorici (25. – 27. decembar), Kotoru (28. – 30. decembar) i Herceg Novom (1. i 2. januar).

Crna Gora će u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Hrvatskoj (4.-16. januar) igrati u Dubrovniku u grupi sa Francuskom (4. januar), Španijom (6. januar) i Hrvatskom (8. januar).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve