Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Ajkule ispunile očekivanja u Podgorici: Mladi oduševili Gojkovića, slijedi karantin do odlaska u Roterdam

Vaterpolisti naše zemlje, bez Aleksandra Ivovića, Dejana Lazovića, Alekse Ukropine, Stefana Vidovića i Đura Radovića, nakon petereca poraženi su od Sjedinjenih Američkih Država u posljednjem meču turnira u glavnom gradu Crne Gore 14:13

Možda Crna Gora na kraju nije osvojila prijateljski turnir u Podgorici, ali mnogo važniji od toga su karakter i snaga koju su pokazale mlade ”ajkule”.

Vaterpolisti naše zemlje, bez Aleksandra Ivovića, Dejana Lazovića, Alekse Ukropine, Stefana Vidovića i Đura Radovića, nakon petereca poraženi su od Sjedinjenih Američkih Država u posljednjem meču turnira u glavnom gradu Crne Gore 14:13.

– Pojedini mladi igrači su odigrali iznad očekivanja, istakao je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

Sve to raduje selektora pred najvažniji turnir u godini olimpijske kvalifikacije u Roterdamu. Ono što brine sve u svijetu sporta su muke sa virusom ”Kovid-19” a koliko u našoj selekciji ne žele ništa da prepuste slučaju govori i to što će od nedjelje do puta u Roterdam ”ajkule” raditi u Podgorici i biti u jednoj vrsti karantina samo hotel i bazen.

– Nadamo se da ćemo u što kompletnijem sastavu putovati u Roterdam, dodao je Gojković.

Kada je u pitanju jučerašnji meč, od ranije je jasno da je Dejan Udovičić u Podgoricu doveo jak tim, pa se to odmah vidjelo u bazenu SC “Morača… “Ameri su uglavnom od početka vodili, a u trećoj četvrtini imali i velikih 9:6. Ipak, ajkule se nijesu predavale i preko Dušana Matkovića (juče postigao ukupno pet golova), Marka Mršića (dva pogotka) i Uroša Vučurovića stigle su na korak od pobjede (10:9), ali je Maksvel Irving odveo meč u penal seriju (10:10).

Kod peteraca Draško Brguljan je pogodio stativu, dok je šut Vladana Spaića “skinuo Dru Holand.

– Energija je prisutna, igrači su vjerovali u sebe, što je najveći dobitak ove utakmice, rekao je Gojković.

Iako mlad, Dušan Matković je juče izgledao kao jedan od iskusnijih u bazenu…

– Ovaj turnir smo posmatrali kao vrstu treninga za ono što nas čeka. Odradili smo jaki dio priprema, osjeća se umor, ali najvažnije je da smo vidjeli gdje griješimo i šta moramo da ispravimo, poručio je vaterpolista Primorca.

Olimpijske kvalifikacije u Roterdamu kreću 14. februara u holandskoj luci čekaju još samo tri karte za Tokio.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve