Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Ajkule hvataju zalet, Čučković optimista: Na pravom smo nivou

Uroš Čučković je drugi put na OI, nakon Rio de Žaneira 2016

Vaterpolisti Crne Gore žele da u Tokiju urade ono što nisu u prethodna tri nastupa na Olimpijskim igrama – da dođu do medalje.

Uroš Čučković je drugi put na OI, nakon Rio de Žaneira 2016.

– Prošlo je pet godina od posljednjih Igara – mislim da sam zreliji i spremniji za ove duele koji me čekaju. Na prvim OI sam bio neiskusan, željan dokazivanja, možda nisam na pravi način doživio atmosferu. Ovog puta uživam svakog trenutka, rekao je Čučković.

”Ajkule” turnir otvaraju 25. jula protiv Australije.

– Mislim da je ekipa spremna – kako fizički, tako i psihički. I da smo na pravom nivou. Svaka utakmica nosi nešto za sebe. Prvi rival je Australija, u prošlosti smo imali dosta problema sa tom selekcijom. Iskusna je, sa dosta dobrih pojedinaca, koji igraju brz, fizički mnogo jak vaterpolo. Neće biti lako u tom duelu. Utakmica sa njima i Kazahstanom odrediće da li idemo dalje, dodao je iskusni bek.

U grupi su još Španija, Srbija i Hrvatska.

– Španija, Hrvatska i Srbija su svojim rezultatima rekli sve. Mi smo u prošlosti pokazali da možemo da igramo sa njima, tako da se nadam da ćemo i u tim utakmicama biti blizu do samog kraja, nadam se i nekoj pobjedi, zaključio je Čučković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve