Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Aco Petrović ponovo na klupi Hrvatske

On će predvoditi nacionalni tim u decembarskim i januarskim utakmicama pretkvalifikacija za Eurobasket

Aleksandar Petrović biće vršilac dužnosti selektora reprezentacije Hrvatske, saopštio je Upravni odbor nacionalnog saveza.

On će predvoditi nacionalni tim u decembarskim i januarskim utakmicama pretkvalifikacija za Eurobasket.

Hrvatsku čekaju dueli protiv Austrije i Poljske.

“Kada sam preuzimao struku u Savezu prije četiri nedjelje, nisam očekivao da će to otići u ovom smjeru, ali s obzirom na sve ono što se dešavalo u prvom krugu razgovora s potencijalnim kandidatima te nakon što sam praktično obišao sve igrače, možda je to i logično rješenje“, rekao je Petrović.

Dobro poznaje stanje svih kandidata za dres reprezentacije.

“Sasvim sigurno je da sam ovog trenutka najinformisaniji što se tiče forme i praćenja, ali za mene je to ovog trenutka dodatno opterećenje. Svjestan sam koliko je taj sljedeći prozor bitan i za buduća ljeta jer ako se dobiju obje utakmice, već dobijamo kvalitetno radno ljeto 2023. te bi mogli da učestvujemo na pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Ulog je veliki, prihvatio sam i tu ulogu kao vršilac dužnosti selektora dok do kraja sezone ne riješimo pitanje selektora. Spreman sam da odradim ta dva prozora dok ne dođemo do konačnog rješenja“, dodao je Petrović koji je ranije u tri navrata bio selektor Hrvatske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve