Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Mornar održao čas košarke Ciboni u Baru

Nakon rutinske pobjede u dvorani Krešimir Ćosić, Barani su večeras u Topolici preslišali i Zagrepčane rezultatom 109:68

Hrvatski timovi, Zadar i Cibona, predstavljali su lak zalogaj za košarkaše Mornara na startu ABA lige.

Pulen, Foto: Foto: KK Mornar/MediaPro

Nakon rutinske pobjede u dvorani Krešimir Ćosić, Barani su večeras u Topolici preslišali i Zagrepčane rezultatom 109:68.

Utakmica je počela trojkom Filipa Bundovića, što je bilo jedino vođstvo Cibone na večerašnjoj utakmici. Mornar je odmah zagospodario terenom i na nešto manje od tri minuta do kraja uvodne dionice imao ogromnih 23:5.

Već tada je bilo jasno da će Barani očekivano lako opravdati ulogu favorita i da će trener Mihailo Pavićević biti u prilici da kalkuliše s minutažom ključnih igrača.

Domaćin je na poluvremenu imao 17 poena prednosti (49:32), da bi razlika do kraja trećeg kvartala porasla i do +31 (78:47).

Raspoloženi Barani nisu povukli ručnu ni u posljednjoj dionici, u kojoj su imali vođstvo od preko 40 poena razlike (98:57, 36. minut).

Mornar je večeras pogodio 65.8% šuteva iz igre, od čega 15 trojki iz 28 pokušaja.

Crnogorska ekipa nadskočila je rivala (38:27), a susret sa “Vukovima” okončala je sa čak 32 asistencije – najviše Derek Nidam, čak deset.

Svi igrači u pobjedničkom timu upisali su se u strijelce. Najefikasniji je bio Marko Jeremić sa 14 poena, Džejkob Pulen i Šehović dodali su po 13, Vukota Pavić i Aleksandar Lazić po 11, a Tejlor Smit 10.

Kod Cibone 22 poena Bundovića, 14 Mata Vucića, 13 Matea Drežnjaka.

Mornar se sada okreće važnoj utakmici sa Brešom u trećem kolu Evrokupa, nakon čega će uslijediti gostovanje Crvenoj zvezdi u derbiju regionalnog takmičenja.

Taj susret zakazan je za 18. oktobar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve