Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Dugačka pauza za Budućnost u pravo vrijeme da se vrate svi

Tolika pauza je neplanirana, a uzrokovana je koronavirusom u redovima plavih zbog čega su Podgoričanima odložena dva meča, u gostima sa FMP-om i u derbi Morači sa Crvenom zvezdom

Petnaest dana će trajati pauza košarkašima Budućnosti između posljednje utakmice koju su odigrali, protiv Borca u Čačku (27. decembra) i naredne koja ih očekuje, u srijedu u ”Morači” protiv turske Burse, u meču Eurokupa.

Tolika pauza je neplanirana, a uzrokovana je koronavirusom u redovima ”plavih” zbog čega su Podgoričanima odložena dva meča, u gostima sa FMP-om i u derbi ”Morači” sa Crvenom zvezdom.

S obzirom na okolnosti, i činjenicu da su u Budućnosti, inače, bili desektovani povredama, odlaganje, posebno, meča sa Zvezdom je dobrodošlo podgoričkom timu…

– Pored svih ostalih okolnosti koje su nas snašle, bez obzira što je i u Zvezdi prisutan kovid, mislim da će ovo odlaganje te utakmice nama više prijati. Da se oporavimo i okupimo i nadam se da ćemo u narednom periodu biti kompletni, da će se svi igrači vratiti na teren”, kaže za Pobjedu plej ”plavih” Igor Drobnjak.

Najveći dio igrača Budućnosti je izašao iz ”kovid protokola”, kao i stručni štab, ali sa ekipom još ne radi trener Aleksandar Džikić, već treninzima rukovodi njegov pomoćnik Srđan Flajs. Ipak, ekipa i dalje nije kompletna, u subotu je treniralo devet igrača.

– U posljednja dva mjeseca smo, bukvalno, na samo nekoliko treninga radili ”pet na pet”. Stvarno duži period vučemo probleme što nismo kompletni”, dodaje Drobnjak, koji je i sam pauzirao mjesec dana zbog povrede.

Srećom po Budućnost, problemi sa povredama i kovidom nijesu ostavili većeg traga na rezultatima, pa su ”plavi” na vrhu grupe B Evrokupa sa skorom 6-2, dok su u ABA ligi upisali 10 pobjeda i tri poraza, sva tri u Beogradu, od Mege, Crvene zvezde i Partizana.

– Svakako nam ide bolje nego što su svi mogli da očekuju, s obzirom na sve probleme koje smo imali od početka sezone, a koji se i sad nastavljaju. Rezultati su, stvarno, nevjerovatni. Prvi smo u grupi u Evrokupu, što niko nije mogao da očekuje, i u ABA ligi nam ide dobro.

Budućnost će prvi meč u 2022. godini odigrati u srijedu veče u ”Morači” protiv turske Burse, u 9. kola grupe B Evrokupa. Bursa u Podgoricu dolazi sa skorom 3-5.

– Imamo mnogo problema, pošto još nismo odradili trening kompletni, timski. Zato će to biti komplikovana utakmica za nas, i zbog igrača koji su pauzirali 10 dana zbog kovida. Na papiru i po imenu protivnika, mi smo veliki favorit u meču protiv Burse, pogotovo jer igramo kući. Ali, imajući u vidu sve okolnosti koje su nas zadesile, uz činjenicu da nećemo moći da računamo na podršku navijača, moraćemo dosta da se pomučimo da pobijedimo u tom meču, zaključio je Drobnjak.

Kobs me često pitao kad se vraćam

Igor Drobnjak se vratio na teren protiv Borca iz Čačka, nakon mjesec i po pauze, koji je imao lakši operativni zahvat na stopalu, zbog posljedica ranije operacije.

– Osjećaj da sam se vratio treninzima i posebno utamicama je sam po sebi nevjerovatan. Tih mjesec i po van terena je bilo baš teško gledati ekipu sa strane. Još uvijek se pronalazim u igri, kroz treninge i utakmice, treba mi još malo vremena, ali je najvažnije da se osjećam dobro, ističe Drobnjak.

Povratku Drobnjaka se najviše obradovao Džastin Kobs, koji je preskočio meč sa Borcem, jer se nije osjećao najbolje prije utakmice. Što i ne čudi s obzirom na to da Kobs ove sezone igra skoro 30 minuta u prosjeku, a da je mjesec i po igrao bez prave zamjene na pleju, posebno što je povrijeđen bio i Petar Popović.

– Kobsu je to, definitivno, najteže palo. Često me pitao kad se vraćam, jer on ionako ima veliku odgovornost i opterećenje, a posebno u situaciji kada je bio ostao jedini plejmejker. Njemu je najbolje pao moj povratak, uz osmjeh je dodao Drobnjak.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve