Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost trojkom uz zvižduk sirene poražena u Splitu

Budućnost je doživjela drugi poraz u sezoni u kojoj ima devet pobjeda, Split slavio peti put na 14 mečeva

Trojkom Sanija Čampare uz zvuk sirene sa deset metara, košarkaši Splita pobijedili su Budućnost 78:77.

Dramatičan meč imao je spektakularan, a nesrećan kraj za “plave”. Domaćin je imao 14 sekundi za posljednji napad, jednu trojku nije pogodio, a drugu, nakon osvojene lopte, Čampara je iz ”očaja” i nemoguće pozicije poslao u koš…

Budućnost je doživjela drugi poraz u sezoni u kojoj ima devet pobjeda, Split slavio peti put na 14 mečeva.

Podgorički sastav je gubio 32 minuta, imao i dvocifren zaostatak u drugoj četvrtini, preokrenuo u posljednjih pet minuta, a u uzbudljivom finišu imao dobijen meč protiv borbene i agresivne ekipe, koja je povratkom Roka Lenija Ukića dobila veći kvalitet nego što ga je imala u dosadašnjem dijelu sezone.

Splićani su od početka bili u boljem ritmu, kontrolisali su utakmicu, dok je Budućnost imala mnogo problema, posebno u napadu. Kako su „plavi“ igrali u prvoj četvrtini dovoljno govori statistički podatak da su imali jednu asistenciju, a pet izgubljenih lopti.

Domaćin je početkom drugog perioda došao do dvocifrene prednosti (27:16), da bi Luka Mitrović stupio na scenu i odigrao najbolje minute od dolaska u Budućnost – sa 11 poena vratio je rezultatski priključak.

Split je održavao prednost zahvaljujući Ukiću, koji je odigrao prvi meč od povratka u rodni grad i prvi klub, sve do posljednje sekunde poluvremena kada je Petar Popović pogodio dvojku iz ugla za 40:40.

Domaće igrače nije poremetio takav završetak i to što su ispustili prednost, već su i u trećoj četvrtini imali dobru energiju i vjeru da mogu da iznenade favorita.

Nisu dozvolili preokret, imali su dobra ofanzivna rješenja, ali ni Budućnost nije dozvolila da rivalu da pobjegne, iako je konstatno jurila minus, koji nije bio veći od pet razlike.

Prvi put od prve četvrtine (5:4) gosti su poveli nakon dva minuta igre u posljednjem periodu, kada je Suad Šehović pogodio za tri – 65:64.

Podgorički sastav je zatim pojačao i odbranu, odlične role imali su Mitrović i Nikola Ivanović, koji je trojkom u svom stilu donio plus šest (72:66), što je u izjednačenom duelu velika prednost…

Split se, međutim, nije predao, Ukić je trojkom donio poravnanje 75:75 dva i po minuta prije kraja, dok je na drugoj strani Danilo Nikolić promašio dva otvorena šuta za tri…

U finišu meča, Apić je iz gotovo nemoguće pozicije pogodio za 77:75, zatim „ukrao“ dvije lopte u odbrani, ali njegovi saigrači nisu iskoristili dva vezana napada da ovjere pobjedu.

Split je imao posljednji napad, koji je pretvoren u spektakularnu pobjedu…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve