Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Vanredni sastanak zbog situacije na Kosovu: Lajčak sa izaslanicima Francuske, Njemačke i Italije

Do vanrednog sastanka dolazi nakon jučerašnjeg napada na pripadnike Kosovske policije na sjeveru Kosova u kojem je ubijen jedan policajac

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak sastaće se danas s diplomatskim savjetnicima lidera Francuske, Njemačke i Italije, piše Radio slobodna Evropa (RSE) pozivajući se na izvore u Briselu.

Na sastanku će, prema tim izvorima, biti prisutan i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Do vanrednog sastanka dolazi nakon jučerašnjeg napada na pripadnike Kosovske policije na sjeveru Kosova u kojem je ubijen jedan policajac.

Lajčak je ranije izjavio da će se poslije novog incidenta na sjeveru Kosova, koji je ocijenio kao „užasan“ i „duboko zabrinjavajući“ napad, u narednim danima „fokusirati na pronalaženje puta naprijed“.

”Takav kukavički čin nasilja je duboko zabrinjavajući i protivan je samim principima mira i saradnje”,  napisao je Lajčak na Fejsbuku i dodao da taj „užasan napad dodatno naglašava neophodnost preventivne diplomatije i dijaloga, što je naglašeno tokom prošle nedelje“ tokom Generalne skupštine UN u Njujorku.

Poslije jučerašnjeg incidenta na sjeveru Kosova, Priština i Beograd su razmijenili optužbe za odgovornost za nasilje u kojem su ubijeni jedan kosovski policajac i trojica napadača, Srba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve