Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Ubijen policijac na sjeveru Kosova, Kurti i Osmani optužili ”srbijanske kriminalne bande”

Premijer Kosova je poručio kako će počinitelji i njihovi nalogodavci ''pasti, biti uhapšeni, procesuirani i kažnjeni''

Jedan policajac je ubijen, a drugi ranjen u ranim jutarnjim satima kada su napadnuti u selu Banjska kod Leposavića, napisao je na društvenoj mreži Facebook premijer Kosova Albin Kurti. Leposavić je najsjevernija opština Kosova.

On je naveo kako je ubijeni bio pripadnik regularne policije, dok je ranjeni iz granične policije Kosova i on je van životne opasnosti. Dodao je kako se pucnjava još čuje i kako je riječ o vatrenom oružju raznih kalibara.

“Napadači su profesionalci koji nose maske i teško su naoružani”, napisao je Kurti na Facebooku.

“Osuđujemo ovaj kriminalni i teroristički napad. Organizovani kriminal sa političkom, finansijskom i logističkom podrškom zvaničnog Beograda napada našu državu. U ovoj borbi mi branimo i poštijemo zakon, štitimo sve građane bez razlike, i nezavisno Kosovo.”

Premijer Kosova je poručio kako će počinitelji i njihovi nalogodavci “pasti, biti uhapšeni, procesuirani i kažnjeni”.

“Vlada Republike Kosova i državne institucije su spremne i u koordinaciji da odgovore na zločine i zločince, terorizam i teroriste. Kosovska policija je informirala porodicu A.B. o njegovoj pogibiji. Ranjeni policajac je van opasnosti. Izražavamo saučešće porodici i svima zbog našeg palog policajca. Ranjenome želimo brz i potpun oporavak”, poručio je Kurti.

Osmani: Napad na Kosovo

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani prekinula je zvaničnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je boravila u New Yorku, i vraća se u Prištinu zbog jutrošnjeg napada na policiju.

Ona je na Facebooku napisala kako su ubistvo i ranjavanje policajaca “planirale i izvršile srbijanske kriminalne bande”.

Policija Kosova je takođe saopštila kako se desio napad na njene pripadnike na sjeveru u ranim jutarnjim satima, te potvrdila ubistvo jednog, a ranjavanje drugog pripadnika.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, sve je počelo postavljanjem dva kamiona bez registrskih tablica na most kod ulaza u selo Banjska čime je došlo do blokade.

“Regularne jedinice policijske stanice u Zvečanu, nakon dobijanja informacije, odgovorile su na poziv i poslate su tri jedinice u pravcu pomenute lokacije. Čim su stigli blizu mjesta prijavljene blokade, naišli su na otpor gdje je nekoliko ljudi pucalo iz raznih vrsta naoružanja”, navodi se u saopštenju i dodaje kako su korištene i ručne bombe.

“Dva policajca su pogođena”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve