Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Portparol Vlade Kosova o nastavku dijaloga: Sada imamo druge hitne prioritete u vezi sa napadom

I predsjednica Kosova Vjosa Osmani je juče i danas tokom boravka u Španiji rekla da je uslov za nastavak dijaloga uvođenje sankcija Srbiji

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu rekao je da je napad 24. septembra u Banjskoj doveo do potpuno drugačije situacije i da je za istinski dijalog potreban “minimalni standard međusobnog povjerenja između strana”.

„Sada imamo potpuno novu situaciju sa drugim hitnim prioritetima koji se odnose na rješavanje posljedica terorističkog napada čiji je pokrovitelj Srbija. Ono što sada treba da se desi jeste da se garantuje bezbjednost Kosovu i uvedu sankcije Srbiji. Kosovo je sve vrijeme bila strana spremna za dijalog i dogovor“, rekao je Krieziu za koha.net

Prema njegovim riječima, Srbija je „imala planove za aneksiju sjevera“, kada se u Briselu odvijao dijalog.

„Teroristički, paravojni i zločinački napad od 24. septembra dokazao je da je Srbija, dok su se održavali sastanci u Briselu za primenu Osnovnog sporazuma, koji se zasniva na faktičkom međusobnom priznanju, pripremala planove za aneksiju sjevera“, kazao je Krieziu.

I predsjednica Kosova Vjosa Osmani je juče i danas tokom boravka u Španiji rekla da je uslov za nastavak dijaloga uvođenje sankcija Srbiji.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve