Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Plenković: Pobjeda Ukrajine odvratila bi Rusiju od daljnje osvajačke politike

Plenković je rekao da je ''nužno zadržati političko jedinstvo u podršci Ukrajini, što podrazumijeva snažnu vojnu pomoć i snažnu finansijsku podršku''

Pobjeda Ukrajine dugoročno bi odvratila Rusiju od daljnje osvajačke politike, rekao je premijer Andrej Plenković u Hrvatskom saboru i dodao da treba održati političko jedinstvo u podršci Kijevu.

Plenković je saborskim zastupnicima predstavio izvještaj s prvih sastanaka Evropskog savjeta ove godine. Prvi, vanredni sastanak održan je 9. februara i na njemu je učestvovao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, a drugi, redovni sastanak održan je 23. marta.

Šefovi država i vlada razgovarali su o ruskoj invaziji na Ukrajinu, a Plenković je naglasio da bi pobjeda Ukrajine u ratu Rusiju dugoročno odvratila od daljnje osvajačke politike jer su ogromni ljudski i materijalni gubici koje je doživjela zaista štetni, ne samo za Rusiju nego i za Ukrajinu.

Takođe, Plenković je rekao da je “nužno zadržati političko jedinstvo u podršci Ukrajini, što podrazumijeva snažnu vojnu pomoć i snažnu finansijsku podršku”, dok se treći element odnosi na one vlade koje podržavaju Ukrajinu.

“I to u aspektu održivosti stabilnosti, prije svega finansijske, ekonomske i socijalne, gdje vlastitim mjerama nastojimo zadržati i društvenu stabilnost, odoljeti inflatornim pritiscima, zadržati ekonomski rast, zadržati energetsku nezavisnost i priuštivost energenata u smislu cijena”, rekao je Plenković.

IzvorIndex

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ciro
13.04.2023-01:10 01:10

Rusiju i Srbiju jedino vojno unistit da bi bili mirni susjedi !! oce Srpska krajina -srpska republika -srpsko kosovo -srpska CG !