Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

Otac srpske misice: ”Pa ja sam četnik, bio sam u ratu, mi smo Srbi”

''Moja Valentina je vrlo srpski nastrojena, moram to tako reći da biste razumjeli. Tata joj ima stotinu fotografija ispod četničke zastave, znači, mi smo jedna normalna srpska porodica''

Egipatski grad Sharm el- Sheikh domaćin svjetskog izbora ljepote Miss Intercontinental 2021., a predstavnica Srbije, 21- godišnja Valentina Petrović, jednim je potezom razljutila dio javnosti i medija u rodnoj zemlji.

Ona se, naime, fotografisala s Miss Albanije i Miss Crne Gore tokom takmičenja. Djevojke su se fotografisale tako da rukama pokazuju znak dvoglavog orla, što je simbol takozvane Velike Albanije.

Fotografija je odmah izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama, jer se simbol dvoglavog orla smatra provokacijom za Srbe.

“Karađorđe se u grobu prevrće”, “Vrati pasoš i promijeni državljanstvo”, “Vjerovatno ni ne zna što je pokazala, nego je vidjela druge pa mlati”, “Sramota”, “Prodana dušo”, samo su neki od komentara na Twitteru.

Oglasila se na Instagramu

Nakon što je postala svjesna što je napravila, odmah se oglasila i Valentina na svom Instagram profilu.

“Želim se javno oglasiti povodom slike koja kruži društvenim mrežama! U naletu euforije zbog zabave, pozvali su me da se fotografišem pa sam velikom brzinom stala pokraj djevojaka i djevojke su mi u euforičnoj brzini namjestile ruke i pokazale kako da stanemo…

Nisam imala nikakvu lošu namjeru, to je bio trenutak nepromišljenosti i glupa spontanost. Želim se izvinuti pripadnicima svog naroda, narodu s Kosova i Metohije, mojoj kompaniji, mojoj porodici, koji su zbunjeni zbog nastale fotografije i moje nepromišljenosti i upadanja u zamku zbog tuđe loše namjere. Ja volim i bodrim svoju zemlju i njene vrijednosti. Naša država je jedini simbol koji nosim u srcu”, napisala je pa nadodala:

https://twitter.com/Veliborbiancon1/status/1452991379722932226?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1452991379722932226%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.ibalkan.net%2F2021%2F10%2F28%2Fsrpska-misica-navukla-bijes-i-vlastitog-oca-pa-ja-sam-cetnik-poludio-sam-kad-sam-vidio%2F

“Jednostavno nisam razmišljala kada sam to napravila. Jako, jako mi je žao, zato osim dubokog izvinjenja, takođe sam donijela odluku da ću od organizatora tražiti dozvolu da napustim takmičenje i tim činom olakšam sebi trenutni pritisak koji nosim. Baš se kajem, ali jednostavno se to nepromišljeno dogodilo. Teško mi padaju sve poruke i kritike, ali u pravu ste. Oprostite, nadam se da ćete me razumjeti”, navela je Valentina Petrović.

Javio se i njen otac

Sada se oglasio i otac misice, Aleksandar Petrović, koji ju je pokušavao opravdati ističući da Valentina dolazi iz četničke porodice i da se tako nije trebala ponašati.

“Ja sam četnik, poludio sam kad sam vidio da veliča Veliku Albaniju”, rekao je novinarima potreseni otac.

“Ona dijete pojma nema, nesvjesno je to učinila, nije razmišljala, to je sad jedna katastrofa. Moja Valentina je vrlo srpski nastrojena, kad moram ovako da kažem, a moram da biste je razumjeli. Dakle, mi slavimo slavu Svetog Nikolu, to je naša tradicija, vodicu svetimo u kući, tata joj ima stotinu fotografija ispod četničke zastave, znači, mi smo jedna normalna srpska porodica”, rekao je Petrović za Kurir.

Foto: Miss International 2021.

“Valentina me nazvala, plačući na telefon, govoreći mi: ‘Tata, šta sam učinila’, a ja sam joj rekao: ‘Sine, učinila si nešto što nije trebalo’. Ja sam prvi poludio kad sam vidio, ja sam bio u ratu, ako je iko za ovu zemlju dao, ja sam. Ovo je katastrofa po dijete, ja sad moram nju psihički srediti”, rekao je otac misice Valetnine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mickey the Minister mouse
29.10.2021-09:46 09:46

“Stotine slika ispod četničke zastave…mi smo jedna normalna srpska porodica” – nema boljeg i iskrenijeg opisa Srba- četnici/fašisti. Znali smo s kim imamo posla, ovo je potvrda.

Crnogorka
30.10.2021-22:22 22:22

Normalno da bog kazni kad tad svakog ko god ucini neko zlo a da i ovaj Cetnik javno kaze da je ubijao jer cetnici samo znaju da pljackaju i ubijaju!!!!