Protest “Jedan od pet miliona” održan je 37. put u Beogradu. Iako nije bilo planom predviđeno da protestna šetnja prođe pored Predsjedništva Srbije, kolona građana je mimo najavljene rute tuda ipak prošetala. Zgradu su obezbjeđivale pripadnice “Kobri”.

Pripadnice jedinice Kobre su obezbjeđivale zgradu Predsjedništva Srbije (Foto: Dušan Komarčević/RFE/RL)

Oko zgrade Predsjedništva učesnici protesta raširili su, po zemlji, panoe na kojima su ispisanje 42 preporuke za slobodne i fer izbore. Kod predsjedništva su upaljene i baklje, a građani su uzvikivali “Vučiću lopove” i “Uhapsite Vučića”, “Čuvajte se Jutke”…

Učesnici protesta su, nakon što su ostavili ove svoje poruke, nastavili ka zgradi Radio televiziji Srbije, a protest je završen na Trgu Nikole Pašič ispred Regulatornog tijela za elektronske medije (REM).

Učesnici protesta pozdravili su direktorku Kanala 9 Maju Pavlović koja već šesti dan štrajkuje glađu.

Demonstranti su se fotografisali sa njom i uputili joj riječi podrške “do pobjede”.

Organizatori protesta saopštili su da je današnje okupljanje, 37 po redu u Beogradu, posvećeno borbi protiv nasilja i prebijanja nesitomišljenika vlasti, rodne ravnopravnosti ali i ponižavanja vojske koje sprovodi Vučić.

Okupljeni su nosili transparente “AV kriješ se iza žena. Izađi na dijalog”, “Pljačka penzionera nije reforma”, “Stop lažima, budi normalan”, “Otrovne kobre gamižu”, “Kurjačićeve kobre biju”, “Prevaranti vraćajte otete pare penzionerima” i fotografije obezbjeđenja ispred predsjedništva na kojima je pisalo “Ovi su tukli ljude”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve