Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Mitropolit Mihailo prisustvovao komemoraciji u Srebrenici

Mitropolit Mihailo prvi put je komemoraciji u Potočarima prisustvovao 2005. godine, čime je postao prvi pravoslavni sveštenik koji je ovaj grad posjetio nakon genocida

Među brojnim delegacijama iz zemlje i svijeta koje su danas bile na komemoraciji srebreničkim žrtvama u Potočarima bio je i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

U delegaciji Crnogorske pravoslavne crkve na komemoraciji sa mitropolitom Mihailom bio je i episkop Boris Bojović.

Mitropolit Mihailo prvi put je komemoraciji u Potočarima prisustvovao 2005. godine, čime je postao prvi pravoslavni sveštenik koji je ovaj grad posjetio nakon genocida.

Podsjećamo, mitropolit Mihajlo u fokus bh. javnosti je došao nakon što je prokomentarisao izjave ministra Vladimira Leposavića kazavši da je “negiranje užasnog zločina u Srebrenici, zločin samo po sebi pa makar to učinila vlada ili neki njen ministar”.

“U Srebrenici je bio genocid, to jeste bio i bit će za sva vremena dok je ljudi. Danas je groblje žrtava genocida u Srebrenici jezivo mjesto koje pokazuje i opominje da je zlo među nama i čeka priliku da se očituje na najsvirepiji način”, kazao je Mihajlo.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
11.07.2021-18:16 18:16

Profieric i Joanikije nisu smjeli da prismrde a mozda je i bolje vjerovatno nebi mogli da odglume svoje iskreno prisustvo……………..

Miro
11.07.2021-18:16 18:16

Postovanje Mitropolitu

Tihana
12.07.2021-00:14 00:14

Mitropolit Mihailo je nekada jedini iz CG prisustvovao, prije 16 godina, kada političari nijesu ni pomišljali. A sad se ljigavi Dritan i Vučić guraju da ih pozovu. Sram vas bilo bagro nesojska!