Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

NOVA DIMENZIJA SVETOSAVLJA: Osveštane montažne crkve stižu na vašu adresu

Kako stoji u oglasu, u Kragujevcu se prodaje montažna, prenosiva crkva – kapela, površine 4 kvadrata, metalne konstrukcije. Ovo je dokaz da svetosavlje više ne poznaje granice i da će svetosavska sekta, poznata i pod akronimom SPC  moći da ima objekat u svakom dvorištu, parku ili igralištu.

Na portalima za oglašavanje nekretnina može se naći baš svašta. Stanovi, kuće, placevi, garaže, vikendice, hale, magacini, poslovni prostori. Ponuda je raznovrsna, samo je pitanje za čime tragate. U moru zanimljivih oglasa, izdvojio se jedan, montažna crkva oglašena na portalu NadjiDom.com.

Kako stoji u oglasu, u Kragujevcu se prodaje montažna, prenosiva crkva – kapela, površine 4 kvadrata, metalne konstrukcije, čija je unutrašnjost oslikana potretom Isusa Hrista i Presvete Bogorodice.

Crkva posjeduje zvono, metalna vrata, dva prozora, električnu instalaciju i ventilator. Već je bila prenošena putem auto šlepa. Objekat je samostojeći, a cijena ove prenosive crkve je 4.500 eura.

U želji da istraže otkud ovakav neobičan objekat u oglasu ekipa portala NadjiDom.com otišla je do Gadžinog Hana gdje se porodica Mančić već godinama bavi izgradnjom prenosivih crkava.

Kako u razgovoru za pomenuti portal kaže Goran Mančić, na ideju da krenu u proizvodnju mobilnih crkava došao je njegov otac Svetislav prilikom boravka na Kosovu i Metohiji.

Foto: Goran Mančić

“Tata je godinama radio tamo i kada je vidio da se ruše naše crkve poželio je da za narod na Kosovu i Metohiji napravi nešto što može brzo da se isporuči i gdje može da se služi služba”.

To je bila početna ideja, a danas crkve koje pravi porodica Mančić koriste širom zemlje, ali i inostranstva.

Interesovanja za crkve ne manjka, a ljudi više ne gledaju sa čuđenjem u ovu radinost porodice Mančić, iako je, priznaje Goran, u početku bilo skeptičnih.

Ovo je dokaz da svetosavlje više ne poznaje granice i da će svetosavska sekta, poznata i pod akronimom SPC  moći da ima objekat u svakom dvorištu, parku ili igralištu.

Kada je u pitanju Crna Gora, čudno je da profesionalni politički Srbi već nijesu naručili nekoliko hiljada komada, čisto da se nađe.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ludilo
10.12.2022-23:48 23:48

….. bez granica. Takozvana srbijanska crkva nisu više ni sekta nego bunište bolesnih.