Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Fon Kramon: Za Srbiju pripremljen paket mjera kao odgovor na teroristički napad u Banjskoj

Ona je poručila da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić treba da sarađuje i obezbijedi odgovarajuću istragu o događaju 24. septembra

Izvjestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo i poslanica Zelenih Viola fon Kramon izjavila je da je za Srbiju pripremljen paket mjera kao „odgovor na teroristički napad 24. septembra u Banjskoj„.

„Ne bih ih nazvala sankcijama, jer ih mora odobriti Savjet, ali govorimo o političkim i finansijskim mjerama, koje će naravno nanijeti štetu Vladi Srbije“, rekla je Fon Kramon za albanski Juronjuz, prenio je RTK2.

Ona je poručila da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić treba da sarađuje i obezbijedi odgovarajuću istragu o događaju 24. septembra.

„Vučić kontroliše mnoge stvari koje se dešavaju u Srbiji. Teško je pomisliti da nije bio svestan šta se dešava oko nabavke naoružanja, niti organizacije agresorske grupe. Međutim, ne mislim da je Srbija zainteresovana za veći vojni napad, ili rat“, rekla je ona.

Fon Kramon je navela da se za neriješena pitanja u dijalogu Kosova i Srbije razgovara o novom predlogu, ali nije navela detalje.

„Ono što sam razumjela je da mnoge diplomate sastavljaju još jedan predlog o tome kako ćemo dalje. Ne mogu da dam više detalja u ovom trenutku“, rekla je Fon Kramon.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
08.10.2023-21:35 21:35

Prvi svjetski rat je počeo zato što Srbija nije šćela da istražuje teroristički akt Gavrila Principa i djelovanje tajnih udruženja Mlada Bosna i Crna ruka.

Saša
09.10.2023-04:44 04:44

Šćela kažeš?