Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Dodik: Sa Srebrenicom je problem u nejednakom tretmanu žrtava

“Uz svo poštovanje žrtvama Srebrenice, Srebrenicu ne treba posmatrati na način kako to žele Bošnjaci, oni imaju problem sa stalnim nametanjem te teme. Cio problem Srebrenice je u nejednakom tretmanu žrtava”, istakao je Dodik za list Danas

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je problem sa “Srebrenicom” u nejednakom tretmanu žrtava.

foto: Milorad Dodik

Dodik je dodao da Srebrenicu ne treba posmatrati na način kako to žele Bošnjaci.

“Uz svo poštovanje žrtvama Srebrenice, Srebrenicu ne treba posmatrati na način kako to žele Bošnjaci, oni imaju problem sa stalnim nametanjem te teme. Cio problem Srebrenice je u nejednakom tretmanu žrtava”, istakao je Dodik za list Danas.

Prema njegovim riječima, nije moguće posmatrati slučaj Srebrenice bez šireg konteksta stradanja i Srba na čitavom prostoru Podrinja.

“Želeći da budem objektivan i tačan, tražio sam imena stradalih na području Srebrenice i Bratunca tokom rata. Spisak od 3500 ljudi nije izmišljena priča. Radi se o tome da je stradanje Bošnjaka bilo koncentrisano na nekoliko dana ili dvije sedmice, a Srbi su u kontinuitetu stradali od 1992. do 1995. godine”, naglasio je Dodik.

Dodik ponavlja poziv na formiranje međunarodne komisije koja bi istražila zločine na širem prostoru Srebrenice.

“I dalje pozivam na formiranje međunarodne komisije, sa najvećim svetskim ekspertima, da oni utvrde šta je bilo tokom te tri godine i sad javno izjavljujem da ću stati iza mišljenja te komisije”, poručio je on.

IzvorDanas

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve