Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Da li je Vučić počeo da namješta poslove i po muzičkim afinitetima?

Možda je Vučić volio da sluša pokojnog Šabana pa je odlučio da njegovu familiju zbrine o državnom trošku. Takva mogućnsot ne čudi s obzirom da je postala gotovo uobičajena praksa da u Srbiji jedan čovjek odlučuje o sudbini svakog pojedinca i čitavog naroda prema svojim kapricima i ličnim afinitetima

Porodična firma supruge pokojnog pjevača Šabana Šaulića, Gordane Šaulić, koja je vlasnica Eco-cleaninga, i kćerke Sanele Mirković bavi se iznajmljivanjem radnika mnogim preduzećima u Srbiji, ali i državnim ustanovama, sa kojima je sklopila višegodišnje ugovore, ali ne ispunjava ugovoreno.

Naime, Eco-clining je prije nekoliko godina na na tenderu dobio posao čišćenja Centara bezbjednosti MUP-a Srbije u velikom broju gradova, ali su Gordana Šaulić (vlasnica) i Sanela Mirković (direktorica), supruga fiudbalera i trenera Zorana Mirkovića, zaboravile da uplaćuju lične dohotke zaposlenima, iako je MUP uredno izmirivao svoje obaveze prema pomenutoj firmi, saznaje Portal Aktuelno.

Gdje su i na šta članovi porodice Šaulić trošili novac koji su dobijali od MUP-a Srbije za iznajmljivanje čistačica u Somboru, Subotici, Vrbasu, Novom Sadu, Beogradu i još nekim gradovima nije poznato, ali su zaposleni prestali da dolaze na svoj posao, pošto im se kasni sa uplatama ličnog dohotka od tri do pet plata, a u nekim centrima možda i više.

Šaulići po ukusu Vučića

Prema informacijama, CB u pomenutim gradovima našli su se u čudu jer angažovane čistačice više ne dolaze na posao, a kancelarije i službeni prostori su zatrpani raznim otpadom koji nema ko da očisti.

Računi Eco-cleaninga su trenutno u blokadi, pošto firma nije proteklih mjeseci izmirivala poreske obaveze ni prema Srbiji, a porodica Šaulić uživa zaštitu predsjednika države Aleksandra Vučića, koji je prošle godine Mihaila Šaulića, sina pokojnog pjevača, postavio za konzula Srbije u Švajcarskoj.

Očigledno da prijateljstvo porodice Šaulić seže do vrha vlasti u Srbiji, pa zaposleni  sumnjaju da je u prevaru radnika angažovanih po CB u Srbiji, upletena i vlast na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zašto CB i nijesu već reagovali i nadležnim organima prijavili nesavjesno poslovanje Eco-cleaninga, pošto znaju da Gordana Šaulić i Sanela Mirković već duže vrijeme ne isplaćuju redovno lične dohotke svojim zaposlenima, a MUP je redovno ispunjavao svoje obaveze prema njima pokazaće vrijeme.

Činjenica da je sin i brat vlasnika pomenute firme Mihailo Šaulić konzul Srbije ukazuje da je u zaštitu porodice Šaulić upleten i vrh države Srbije, a možda je Vučić volio da sluša pokojnog Šabana pa je odlučio da njegovu familiju zbrine o državnom trošku. Takva mogućnsot ne čudi s obzirom da je postala gotovo uobičajena praksa da u Srbiji jedan čovjek odlučuje o sudbini svakog pojedinca i čitavog naroda prema svojim kapricima i ličnim afinitetima.

Uostalom, poznato je da se ćerka legende narodne muzike Šabana Šaulića, emotivnim riječima ranije javno obraćala i pružila podršku Vučiću. Možda se srpski autokrata baš na ovaj način zahvalio familiji na njenoj podršci.

S.R.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
26.09.2023-07:57 07:57

Iako sam Srbomrzac i mrzim picoustog i sve njegove partnere pa i njegovu drzavu zajedno sa RS

Ne treba dirati ovu porodicu
Zbog naše legende Šabana Šaulića to je legenda koja se nikada više nece rodit i o njemu treba pisat samo najbolje
Šaban Šaulić R I P

Ivan
26.09.2023-09:44 09:44

A koga boli uvo pored svih naših problema ko čisti stanove po Srbiji?
Ne razumem smisao ove vesti na portalu