BIH: Masovna tuča migranata, policija pucala u vazduh

U improvizovanom centru za smještaj ilegalnih migranata u Bihaću došlo je do ozbiljnog fizičkog sukoba između migranata iz različitih zemalja.

Velika akcija policije u Bihaću nakon sukoba migranata Izvor: Mupusk.gov.ba

U višesatnim neredima napadnuti su i policajci koju su došli da intervenišu i sprovedu uviđaj. Policija je ispalila i hice upozorenja.

Portparolka MUP-a Snežana Galić je, u izjavi koju je prenio portal “Dnevnog avaza”,  izjavila da je policajce u ponedjeljak uveče napala veća grupa migranata pri čemu je oštećeno jedno policijsko vozilo, prenijela je Hina.

Na meti napadača bilo je i obezbjeđenje koje nadzire područje napuštenog učeničkog doma u Bihaću gdje privremeno borave migranti. Povod za masovni fizički obračun bio je sukob dvojice migranata iz Irana u ponedjeljak uveče pri, čemu je jedan od njih teže povrijeđen.

Obezbjeđenje je nakon toga pozvalo policajce koji su sproveli uviđaj i otišli, no odmah nakon toga dobili su obavještenje o još težem sukobu, odnosno da je došlo do nove masovne tuče tokom podjele hrane, pri čemu je obezbjeđenje intervenisalo da bi razdvojilo sukobljene.

U improvizovani kamp poslato je policijsko pojačanje, a tokom novog uviđaja policajci su ustanovili da u kampu organizovana grupa iz Avganistana svakodnevno zlostavlja druge migrante.

U vrijeme sprovođenja uviđaja, na Irance, koji su se na to požalili, kao i na policajce, nasrnuli su drugi migranti koji su počeli da bacaju kamenje na policajce i obezbjeđenje.

Policajci su bili prisiljeni da upotrebe vatreno oružje da bi se zaštiili ispalivši nekoliko hitaca u vazduh, kazala je Galić.

Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću podneta je prijava i cio slučaj se sada istražuje kao krivično djelo nasilničkog ponašanja, a u toku je identifikacija počinilaca.

Komentari

avatar