Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Zovu javnost na konsultacije nakon što je izostala podrška poslanika

Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu

Ministarstvo pravde objavilo je javni poziv za konsultovanje zainteresovane javnosti za izradu Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu.

Poziv je upućen građanima, naučnim institucijama, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovana javnost) da se uključe u postupak pripreme

”Izmjene zakona imaju za cilju unapređenje zakonskih odredbi koje se odnose na izbor državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava, ocjenjivanje državnih tužilaca, kao i na etičku i disciplinsku odgovornost”, navodi se u pozivu.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore povukla je prijedlog izmjena Zakona o državnom tužilaštvu, kojim je predviđeno da mandat vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca može trajati do izbora čelnika tužilaštva u punom mandatu.

”Obavještavam Vas da Vlada Cme Gore povlači iz skupštinske procedure Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnom tužilaštvu, koji Vam je dostavljen 20. januara 2023. godine. S tim u vezi, Vlada povlači i zahtjev za vanredno zasijedanje sjednice Skupštine”, navodi se u obrazloženju za povlačenje tog akta premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića koji je uputio predsjednici Skupštine Danijeli Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve