Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković u Nikšiću: Izbori će potvrditi snagu i jedinstvo partije, postavljamo nove standarde na političkoj sceni

Živković je dodao kako je siguran da će predstojeći izbori potvrditi jedinstvo i snagu Demokratske partije socijalista te na adekvatan način pripremiti partiju za ono što su izazovi koji slijede ali i izvjesne političke promjene koje će se desiti u Crnoj Gori

V.d. predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković na sjednici Opštinskog odbora u Nikšiću kazao je da je ponosan što DPS nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore i što ćemo biti prva partija koja će predsjednika i potpredsjednike birati neposrednim putem glasanjem svih članova.

,,Ovo je još jedna potvrda da smo mi uvijek ispred naše političke konkurencije i da i iz vlasti i iz opozicije nastavljamo da uvodimo nove trendove demokratije i evropskih standarda”, kazao je Živković.

Foto: DPS

On je dodao kako je siguran da će predstojeći izbori potvrditi jedinstvo i snagu Demokratske partije socijalista te na adekvatan način pripremiti partiju za ono što su izazovi koji slijede ali i izvjesne političke promjene koje će se desiti u Crnoj Gori.

Govoreći o političkoj situaciji, Živković je istakao da je nefunkcionalnost parlamentarne većine očigledna i da je već pokazana na nizu primjera iako Vlada radi manje od 50 dana.

Foto: DPS

Živković je rekao kako trenutna većina nema kapacitet da vodi Crnu Goru prema EU i povećanju demokratskih kapaciteta. On je izrazio vjerovanje da će ta činjenica vrlo brzo svima biti jasna, kako u Crnoj Gori, tako i na adresama naših partnera iz EU i NATO i da čvrsto vjeruje kako će u skorom vremenskom periodu Crna Gora dobiti istinski evropsku parlamentarnu većinu, kako bi naša država u što skorije vrijeme postala punopravna članica Evropske unije.

Do tada, istakao je Živković, Demokratska partija socijalista i iz opozicije daće puni doprinos evropskom putu Crne Gore kroz postizanje konsenzusa oko svih značajnih pitanja za društvo – kakvo je bilo i nedavno pitanje popisa, potvrđujući time još jednom princip da su našoj partiji uvijek državni interesi bili važniji od partijskih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
14.12.2023-19:56 19:56

Prosli put..u NK izbore ste izgubili vasoj naivnosti..Dopustiliste da ulaze dodikovci..cetnici..sa vrecama para..stim da daju glasove Drazinom frontu..Drugi put..granicu sa BH treba zatvoriti za vrijeme izbora..i da na celo DPS dodje neko agresivniji..Niksic se osramotio…