Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Sramna izjava Ane Brnabić, nijesu Srbi u Crnoj Gori samo oni čiji su lideri na platnom spisku Beograda

Prema njegovim riječima, Brnabić zlonamjerno zaboravlja da Srbi u Crnoj Gori nijesu samo oni koji su – poput lidera koalicije Za budućnost, na platnom spisku Beograda i koji – uprkos silnom novcu, medijsko-propagandnoj mašineriji i SNS partijskim specijalcima, jedva uspiju da dobace do 40.000 glasova na izborima

Izjava predsjednice Vlade Srbije, Ane Brnabić, da Srbi u Crnoj Gori ne mogu da budu dio vlasti sramna je i skandalozna – čak i za nekog ko je položaj šefa izvršne vlasti spustio na nivo portparola predsjednika Srbije, ocijenio je Danijel Živković, v.d. predsjednika DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Prema njegovim riječima, Brnabić zlonamjerno zaboravlja da Srbi u Crnoj Gori nijesu samo oni koji su – poput lidera koalicije Za budućnost, na platnom spisku Beograda i koji – uprkos silnom novcu, medijsko-propagandnoj mašineriji i SNS partijskim specijalcima, jedva uspiju da dobace do 40.000 glasova na izborima.

“Podsjećamo Brnabić da, prema posljednjem popisu iz 2011. godine u Crnoj Gori živi više od 140.000 punoljetnih Srba što znači da Brnabić očito smatra da više od 100.000 njih nijesu građani sa jednakim pravima kao oni koji glasaju za partije čiji lideri su revnosni u ispunjavanju plaćeničkih zadataka zvaničnog Beograda”, kazao je Živković.

Kako je naveo, da se premijerka ne bi brinula, Crna Gora je građanska država u kojoj je jedina relevantna vrijednost mjera poštovanja vladavine prava a ne nacionalne pripadnosti, a građani Crne Gore – suvereno i samostalno, uprkos svim naporima zvanične Srbije, će nastaviti da donose odluke o tome koga žele a koga ne žele da vide u Vladi.

“Zbog toga – dok god je vas takvih i vaše nacionalističke i velikodržavne politike, budite sigurni da će građani Crne Gore proizvode koji dolaze iz vaše kuhinje – a čiji je najpoznatiji eksponent upravo koalicija Za budućnost, nastaviti da odbacuju sa prezirom, što i čine već duže od deceniju za nama”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad_mne
29.08.2023-14:04 14:04

Misliš da je to iz njene glave? Totalno nebitna osoba koju je Vučić promovisao kako bi pokazao da je najjači u Srbiji! Što trpe, njihov problem!

Seoca
29.08.2023-14:04 14:04

Ovog temuša, ovu “ tatinu šoferčinu, drvosječu, rakijicu strikovu, ovog binjadžiju Prdnabića”, pardon “Brnabića”, ne treba nikada uzimati za ozbiljno! On je običan potrčko od četničkog vojvode Vučića i četničko-ljotićevske sekte tzv SPC, u kojoj su devet vladika i desetine popova i kaludjera od iste sorte kao naša šoferčina, ljudina Prdnabić!! Jedini savjet: ledja uza zid i čuvajte dobro prkno!!!

dpero
29.08.2023-15:48 15:48
Reply to  Seoca

BRAVO i malo si im rekao!

xxy
29.08.2023-16:17 16:17

Jedina zvanicna partija Srba u Crnoj Gori je Nova Srpska Demokratija. Albanci imaju Demokratsku uniju Albanca , Albanska Alernativa ,Forca i plus Albnaca ima u DPS ,SD, SDP, URA itd , Albanac je Premijer pa i sve to nije dovoljno, albanske partije moraju imati zagarantovane mandate u Parlamentu bez obzira na rezultate izbora a ima ih oko 5 % stanovnistva u Crnoj Gori. Hrvati imaju HGI moraju imati zagarantovani mandat a ima ih u DPS SD,SDP a ima ih 1 % stanovnistva. Bosnjaci isto tako ima ih u svim partijama a imaju i svoju Bosnjacku ,samo Srbi ne mogu u… Pročitaj više »