Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Cetinje za nas nije samo grad – ono je životna snaga, čuvar istorije, kulture i identiteta

''Cetinje nije samo grad - ono je životna snaga Crne Gore, čuvar istorije, kulture i identiteta. Sada, više nego ikad, ističemo važnost zajedništva i predanog rada kako bismo očuvali ugled ovog grada''

Kada pominjemo Crnu Goru, neizostavno se osvrćemo na Cetinje, istakao je kandidat za predsjednika Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, na održanoj cetinjskoj tribini u okviru kampanje za neposredne unutarpartijske izbore koji se održavaju 28. januara.

“Cetinje nije samo grad – ono je životna snaga Crne Gore, čuvar istorije, kulture i identiteta. Sada, više nego ikad, ističemo važnost zajedništva i predanog rada kako bismo očuvali ugled ovog grada”, rekao je Živković s oduševljenjem.

Živković je kazao da je bilo prostora da se Cetinju posveti veća pažnja, ali da su čuveni “oslobodioci” od 30. avgusta tek pokazali kako ne treba i ne smije da se odnosi prema Cetinju.

Foto: DPS
Foto: DPS

“Zato je jako važno da prepoznajući svoje greške, a uključujući novu energiju i znanje u dalji rad, učinimo sve da na Cetinju u što kraćem roku obezbijedimo da Demokratska partija socijalista bude dio vlasti, jer jedino tako ovaj grad može naprijed”, istakao je Danijel Živković.

Govoreći o trenutnoj strukturi vlasti u Prijestonici, Živković je kazao da će politika Demokratske partije socijalista biti zasnivana na istim principima na kojima će razvijati rad i u partiji: bez ličnih sujeta, odgovorno, posvećeno i usmjereno kao razvoju. U tom kontekstu, kazao je da je vrlo važno da se lične nesuglasice otklone i ispred svakog političara na lokalnom i državnom nivou bude odgovornost prema građanima, gradu i Crnoj Gori, što posebno očekuje od partija koje u svom programu baštine vrijednosti građanske, multietničke i antifašističke Crne Gore.

Foto: DPS
Foto: DPS

Predstavljajući svoj plan rada, Živković je upoznao članstvo da su za postizanje snažnog razvoja potrebne odvažne politike u oblastima obrazovanja, zdravstva, socijalne politike, ekonomije i vladavine prava. Dok je predstavljao pet razvojnih stubova oko kojih će se oblikovati partijski program, Živković je posebno naglasio značaj ekonomske revitalizacije.

Foto: DPS
Foto: DPS

Uvjeren je da će DPS donijeti promjene u ukupnoj ekonomskoj i društvenoj paradigmi u Crnoj Gori putem reorganizacije i snažnog angažmana mladih i obrazovanih pojedinaca: “Niti to danas činimo, niti ćemo dozvoliti da Cetinje bude prenebregnuto, zaobiđeno ili ignorisano. To je naša odgovornost, ne samo prema Cetinju, već prema cijeloj Crnoj Gori”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve