Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Zirojević: Potrčko Mire Marković sa nostalgijom gleda na mračne devedesete

Jedno je kad marginalna politička figura nešto saopštava u svoje ili ime partije koju predstavlja, mada ne znamo o kojoj je riječ, a drugo kada govori kao ministar u Vladi Srbije, navodi se u reagovanju portaparola Socijaldemokrata (SD) Nikole Zirojevića na izjavu srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina u kojoj je Crnu Goru nazvao „izvorom nestabilnosti u regionu“

Jedno je kad marginalna politička figura nešto saopštava u svoje ili ime partije koju predstavlja, mada ne znamo o kojoj je riječ, a drugo kada govori kao ministar u Vladi Srbije, navodi se u reagovanju portaparola Socijaldemokrata (SD) Nikole Zirojevića na izjavu srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina u kojoj je Crnu Goru nazvao „izvorom nestabilnosti u regionu“.

Zirojević, foto Facebook

U reagovanju Zirojević navodi da razumije da je izborna kampanja u susjednoj zemlji u toku, ali nema razumijevanja za, kako je kazao, „nerazumne osobe kakva je dotični koji će, kada je borba protiv korone u pitanju, ostati zapamćen samo po tome što mu je nelagodno da boravi u svojoj kući iz razloga koje je degutantno i komentarisati“.

„S obzirom da dotični tumači stabilnosti u regionu, uvjereni smo da nekadašnji potrčko Mire Marković vjerovatno sa nostalgijom gleda na ona vremena 90-tih kada je Srbija bila “garant mira i stabilnosti u regionu”, ističe se u reagovanju.

On dodaje da bi Vulinu sugerisao da, kao ministar u Vladi matične zemlje, od SPC u Crnoj Gori traži isto što i od SPC u Srbiji kada je u pitanju poštovanje mjera u borbi protiv korone.

Uostalom, podsjeća Zirojević, vladika Grigorije je mnogima održao lekciju i sugerisao da živimo u 21., a ne u 13. vijeku kada je u pitanju organizacija pričešća i vjerskih obreda u doba korone.

„Na kraju, još jednom pozivamo sve građane, kao i čelnike MCP, da se pridržavaju zakona, naredbi i mjera nadležnih organa i na taj način sačuvaju javno zdravlje i bezbjednost naših građana. Svaki drugi vid djelovanja, ma od koga dolazio, ima za cilj ugrožavanje mira i zdravlja građana, odnosno urušavanja svega onoga što smo za ova dva mjeseca postigli i urušavanja svih temelja na kojima počiva građanska Crna Gora“, zaključuje se u reagovanju portparola SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve