Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ženski klub Skupštine: Ideju Ženske Vlade nisu osmislile strane ambasade, to je naše i autentično

''Ovo je proglas koji smo tada uputile i ponudile se da pomognemo u rješavanju krize, zato molimo kolege da prestanu da se partijski nadgornjavaju, preko leđa Ženskog kluba, koji se pokazao kao jedina svijetla tačka i primjer kako se zajednički, jedinstveno može raditi za javno dobro, bez potenciranja partijskih razlika'', navodi Ženski klub

Pošto se ovih dana, u javnosti, od pojedinih naših kolega vrlo pežorativno manipulisalo sa idejom Ženske vlade, kao nečem što su navodno osmislile ambasade nekih država u Crnoj Gori, želimo da to odbacimo kao netačno, jer je to našto autentično, naše, što smo mi, kao članice Ženskog kluba, predstavnice različitih partija, plasirale kao ideju sa seminara u Budvi, u organizaciji IRI-ja, pod nazivom “Demokratiji su potrebne žene“, održanom u susret formiranju tzv. manjinske, 43. Vlade Crne Gore, 22. februara 2022. godine. Nažalost, ili na sreću, ta ideja je aktuelna i sad, navodi Ženski klub Skupštine Crne Gore.

“Ovo je proglas koji smo tada uputile i ponudile se da pomognemo u rješavanju krize, zato molimo kolege da prestanu da se partijski nadgornjavaju, preko leđa Ženskog kluba, koji se pokazao kao jedina svijetla tačka i primjer kako se zajednički, jedinstveno može raditi za javno dobro, bez potenciranja partijskih razlika”, navodi Ženski klub.

Njihov proglas prenosimo u cjelosti

Proglas: Demokratiji su potrebne žene

Zabrinute zbog sve veće polarizacije našeg društva, koja temeljno ugrožava dobrobit i bezbjednost naše djece i ukupan kvalitet života zajednice;

Svjesne sve češćih izazova globalnih i regionalnih kriza i njihovog uticaja na živote svih građanki i građana.

Razumijevajući da takve prilike ugrožavaju demokratsku tranziciju i put Crne Gore u EU;

Uvjerene da Crna Gora ne zaslužuje da bude u funkciji bilo kojih i kakvih partikularnih interesa, a osobito partijskih.

Uvažavajući značaj svih grana vlasti i nezavisnost insitucija;

Cijeneći značaj što hitnije deblokade i optimizacije pravosudne grane vlasti;

Odlučne da pred ovakvim izazovima ne budemo pasivni posmatrači već aktivne učesnice;

Podsjećajući da su statistički žene prava većina u Crnoj Gori;

Apelujemo na sve aktere na društveno političkoj sceni da se državnički odgovorno i ustavno patriotski odnesu prema aktuelnim izazovima i problemima Crne Gore.

U parlamentu Crne Gore smo bile u stanju da prevaziđemo sve političke razlike i da ostvarimo konsenzus o svim pitanjima kojima smo se bavile.

Na isti način smo spremne da tragamo za konsenzusom koji će pomiriti, a ne dalje dijeliti Crnu Goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve