Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Zenka: Prihvatljiva Vlada od URA i eksperata, ne i koalicija u kojoj je DF

"Za nas je prihvatljiva vlast koju bi činili URA Dritana Abazovića i eksperti, ili da bude vlada eksperata sačinjena od manjina đe nema Fronta", navodi Zenka

Mehmet Zenka, predstavnik koalicije “Albanci jednoglasno” i ministar za ljudska i manjinska prava u još aktuelnoj vladi, kazao je da je za listu koju predstavlja prihvatljivo da budu dio vlade u kojoj bi bili eksperti i URA Dritana Abazovića. Saradnja sa Frontom, za Zenku nije moguća.

Jedan od lidera DF Milan Knežević pozvao je manjinske stranke u Crnoj Gori, da budu dio postizborne koalicije, navodeći da su spremni da na razlike sa manjinama stave moratorijum.

“Za nas je prihvatljiva vlast koju bi činili URA Dritana Abazovića i eksperti, ili da bude vlada eksperata sačinjena od manjina đe nema Fronta. Sa njima imamo velike programske razlike i ne vidimo da sa njima postoji mogući dogovor, jer retorika poslednjih dana pokazala je ono čega smo se najviše plašili”, rekao je Zenka Pobjedi.

Zenka je kazao da kolicija koju predstavlja, ne može biti član postizborne koalicije koju bi činio DF.

“Možemo da učestvujemo u vladi eksperata koju bi činile druge partije građanske opcije ali sa Frontom nemamo te relacije niti dodirne tačke na kojima bismo se mogli sresti”, ocijenio je Zenka.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve