Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Zenka: Ima ozbiljnih indicija da će biti pokušaja kupovine glasova i ostalih marifetluka u Ulcinju

Zenka kaže da se dogodilo ono što su, kako navodi, očekivali, a to je da njihov politički protivnik nema demokratski kapacitet da prihvati njihovu pobjedu

Lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka kazao je da ima ozbiljnih indicija da će njihovi politički protivnici pokušati da, kupovinom glasova na ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu u srijedu, prekrajaju izbornu voljlu građana Ulcinja. Opštinska izborna komisija Ulcinj odlučila je da u srijedu budu ponovljeni izbori na jednom biračkom mjestu u tom gradu, nako što je usvojen prigovor koalicije “Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA) zbog nepravilnosti na biračkom mjestu br 5 II MZ, iza restorana Palma u Ulcinju.

Zenka kaže da se dogodilo ono što su, kako navodi, očekivali, a to je da njihov politički protivnik nema demokratski kapacitet da prihvati njihovu pobjedu.

“Desilo se ono što smo očekivali od naših političkih protivnika, a to je da nemaju demokratski kapacitet da priznaju našu pobjedu na lokalnim izborima. Ide se na prekrajanje izborne volje građana Ulcinja. Nema, međutim, problema, dobiće i u srijedu isti odgovor od građana”, kazao je Zenka.

Prema njegovim riječima, imamo ozbiljne indicije da će, ako izbore nijesu mogli da osvoje na demokratski način, ponavljenjem glasanja pokušati kupovinu glasova i ostalih marifetluka, da bi mogli da prekrajaju, odnosno promijene volju građana.

“Mi smo ubijeđni da će građani, ipak, znati da perpoznaju pravu vrijednost koja treba ovom gradu”, zaključio je Zenka.

Nosilac liste koalicije DPS-BS dr Haki Mavrić poručio je da ne očekuje promjenu nakon glasanja u srijedu. Smatra da će ponovljeno glasanje na jednom biračkom mjestu u Ulcinju potvrditi preliminarne rezultate lokalnih izbora u tom gradu.

“Očekujem potvrdu preliminarnih rezultata, očekujem da će građani podržati one koje su podržali i prvi put. Ne očekujem razliku. Očekujem da će Ulcinj uskoro formirati novu vlast. Koalicioni partneri treba da sjednu za sto i što prije dogovore formiranje vlasti”, kazao je Mavrić.

On je, takođe, rekao da su u toku neformalni razgovori, te da očekuje inteziviranje tih pregovora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JovoZ
03.04.2022-15:33 15:33

Raško i Damire, je li vam stvarno preči Abazović od Zenke?