Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Vukšić da prekine rat sa Skupštinom

Umjesto da odgovara Skupštini za svoj rad u skladu sa demokratskim standardima i Zakonom o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane, direktor ANB-a kritikuje poslanike i Skupštinu, rekao je Zeković

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije SDP Bojan Zeković kazao je da direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Dejan Vukšić nastavlja rat sa Skupštinom tvrdeći da ne radi svoj posao i nazivajući je neodgovornom.

“U odgovoru na tužbu on poslanike koji ukazuju na nezakonitost njegovog imenovanja „i njihove kolege poslanike“ optužuje za „neodgovornost“ zato što nijesu dali pozitivno mišljenje na predlog o njegovom imenovanju u roku koji je on očekivao”, rekao je Zeković.

Umjesto da, kako kaže, odgovara Skupštini za svoj rad u skladu sa demokratskim standardima i Zakonom o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane, direktor ANB-a kritikuje poslanike i Skupštinu.

Zanimljivo je, ističe Zeković, i da Vlada Crne Gore ne želi da brani Dejana Vukšića, odnosno zakonitost njegovog imenovanja, već je to, smatra, prinuđen da čini sam Vukšić kao zainteresovano lice preko advokata iz svoje advokatske kancelarije.

“Vukšić spori pravni interes, da ukazuju na nezakonitost imenovanja direktora ANB-a, poslanicima kojima je onemogućeno da se izjasne o predlogu, što je eksplicitno predviđeno Zakonom o agenciji za nacionalonu bezbjednost”, naglasio je Zeković.

Podsjeća i da su upravo funkcioneri partije predsjednika Skupštine Crne Gore bili podnosioci tužbe za poništavanje rješenja o imenovanju nekadašnjeg direktora Uprave policije, pa im nije osporavano pravo da ukazuju na nezakonitost, već je tužba usvojena.

“Ponašanje Vukšića, koga od postavljenja na čelo ANB-a prate tvrdnje provladinih medija da je bio advokat jednog od najvećih narkoklanova, afere o odavanju tajnih podataka – a niti jedan uspjeh, šteti povjerenju u bezbjednosne službe i ukupnom ugledu Crne Gore. Očekujemo da će premijer Krivokapić, upozoriti Vukšića da ne može Skupštinu nazivati neodgovornom, provjeriti navode provladinih medija o njegovoj povezanosti sa narkoklanovima i u zakonitom postupku imenovati novog direktora ANB-a”, poručio je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve