Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Vulin: Ako je Crnoj Gori do boljih odnosa, neka makar potpiše temeljni ugovor sa SPC

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je danas ponovo kritikovao vlasti Crne Gore i izjavio da Rezolucija o Srebrenici, usvojena u crnogorskom parlamentu, osuđuje srpski narod za genocid

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je danas ponovo kritikovao vlasti Crne Gore i izjavio da Rezolucija o Srebrenici, usvojena u crnogorskom parlamentu, osuđuje srpski narod za genocid.

“Priznati lažnu državu Kosovo, a držati lekcije Srbiji o miješanju u unutrašnje poslove Crne Gore, može samo onaj ko je došao na vlast na talasu srpskog otpora, a poslije izglasao Rezoluciju o Srebrenici koja srpski narod osuđuje za genocid”, tvrdi Vulin.

On je kritikovao najviše premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića, i predsjednika Skupštine, Aleksu Bečića, aludirajući da su došli na vlast uz pomoć pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija Radovića. Pozvao ih je da u ime države Crne Gore potpišu Temeljni ugovor sa SPC.

“Ako je Crnoj Gori do boljih odnosa sa Srbijom, neka bar sama odluči da poštuje mišljenje svojih građana srpske nacionalnosti i neka ih ne tjera da priznaju genocid kojeg nema. A ako i to ne može ili ne smije sama da odluči, neka Crna Gora potpiše sporazum sa SPC. Mitropolit Amfilohije je bar toliko zadužio i Bečića i Krivokapića ili se i taj dug vraća samo sa odobrenjem EU, kao i kineski kredit za auto-put”, naveo je Vulin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
21.06.2021-22:18 22:18

Klempo sta je sad, jesi li dobio nove direktive od tvoga gazde Vucka da nameces Crnoj Gori neke nove uslove zarad boljih odnosa sa srbistanom. Te vase ljigave farse su odavno ubudjale i ne mogu se vise ozbiljno tumaciti. Kako ono rece Vucko ” daleko vam lepa kuca ” bumerang se vraca…………

Lovcenac
21.06.2021-23:18 23:18

Poceli ste da pucate od ljutinja zube ste polomili sami sebe nedaj boze da izdrzite do kraja ljeta odoste u ludnicu e tu ti vise lijeka nema KLEMPO!

Krsto
26.06.2021-19:35 19:35

Svako ko izjednaci rezoluciju sa srpskim narodom trebalo bi da odgovara krivicno..rezolucija NIJE uperena protiv srpskog naroda vec protiv ratnih zlococinaca genocidasa…Velika je sramota za Srbiju sto se svirepe ubice kriju iza cijelog srpskog naroda…Aleksandar Vucic je i sam ratni zlocinac koji je s Sarajevskog Jevrejskog groblja pucao na goloruk narod zene i djecu.Snimci postoje..Vucic i njegov ucitelj Seselj su se vozili u dzipu koji je na haubi imsao pricvrscenu lobanju ubijenog Bosnjaka kome su na glavu stavili plavi sljem sa oznakom UN…