Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Uvjerili smo se da promjene mogu biti i retrogradne

Vuksanović je ukazao na značaj povratka HGI-ja u parlament

Uspostavljanje vlasti će biti otežano zbog podjela na političkoj sceni, ali i političkih struktura koje su podijeljene unutar sebe i nemaju jasan ideološki sadržaj, ocijenio je predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Vuksanović je ukazao na značaj povratka HGI-ja u parlament.

“Nema stabilnosti u crnogorskom društvu ako svaki segment pluralizma nije popunjen. Bila je ta praznina prethodnih godina i sada smo tamo gdje nam je mjesto, na radost ne samo Hrvata već i širokog kruga građana”, navodi Vuksanović.

Crnoj Gori je, poručuje potrebna stabilna vlast koja će početi proces koji je “u paralizi”.

“Proces evropskih integracija je zaustavljen i treba nam vlada koja je stabilna i koja će dinamizirati taj proces i nastaviti tamo gdje smo stali 2020. U vanjskoj politici je nemoguće imati moratorijum, posebno kada je riječ o članstvu u NATO-u i odnosu sa Kosovom”, kaže Vuksanović.

Razočaravajuće je, dodaje, što se pokazalo da svaka promjena nije na bolje.

“I te kako može biti retrogradna. Mnogi građani su iznevjereni. Mislim da će vremenom doći do jačanja društvene svijesti u tom pogledu da su rješenja u kojima se ne traži stručnost i profesionalnost, već politička, vjerska, nacionalna ili bilo koja druga pripadnost zapravo kratkog daha”, dodaje Vuksanović.

Komentarišući najavu ombudsmana da će pokrenuti postupak protiv premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića zbog objave na Instagramu u kojoj dijete poziva na glasanje za koaliciju “Hrabro se broji”, Vuksanović ističe da je apsolutno opravdano da Zaštitnik ljudskih prava i sloboda pokrene postupak.

“Moramo biti istrajni u svojim vrijednostima, svemu što je od značaja za suverenitet Crne Gore”, poručuje Vuksanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
15.06.2023-12:37 12:37

Da li je realno da ovaj lik sa 0,3% podrške bistri politiku i deli lekcije ?